Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTE: 250 de oameni şi 55 de utilaje vor acţiona pentru deszăpezirea străzilor

TÂRGOVIŞTE: 250 de oameni şi 55 de utilaje vor acţiona pentru deszăpezirea străzilor 

utilaje deszapezire 1

Calendaristic, am intrat serios în iarnă şi, chiar dacă vremea este blândă deocamdată, ninsorile se pot porni în orice moment. Este, aşadar, obligatoriu ca utilajele de deszăpezire să fie pregătite pentru intervenţie. Din păcate, nu se întâmplă aşa în toate localităţile! Potrivit datelor centralizate la nivelul Prefecturii Dâmboviţa spre exemplu, sectoare importante de drum sunt şi acum neacoperite, în sensul că licitaţiile nu au fost finalizate întrucât firmele nu se mai înghesuie să desfăşoare activităţi de curăţare a carosabilului.

Nu este şi cazul municipiului Târgovişte, care se poate lăuda cu cele mai bune dotări la nivel de judeţ, după cum a punctat primarul Cristian Daniel Stan. De mai mulţi ani, deszăpezirea se realizează în regim propriu, prin Direcţia de Salubritate, iar cetăţenii au fost scutiţi de probleme majore.

utilaje deszapezire 2

„Sigur, nu este totul perfect, dar îi asigur pe târgovişteni că depunem toate eforturile pentru a face faţă cu brio oricărei situaţii care ar putea să apară. Suntem pregătiţi să intervenim în orice moment. Avem în dotarea Direcţiei de Salubritate 55 de utilaje, de la autobasculante la utilaje cu lamă, cisterne, autogreder şi tot ceea ce este necesar pentru a putea acţiona eficient. Mai avem la dispoziţie încă 32 de utilaje, pe bază de contract de închiriere, în situaţia în care condiţiile meteo o vor impune.

Spre deosebire de anul trecut, avem şi utilaje noi pentru deszăpezire, un autoîncărcător, o măturătoare cu lamă, care poate fi folosită atât pentru curăţenie, cât şi pentru deszăpezire şi, de asemenea, la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, am achiziţionat o autospecială multifuncţională care va fi utilizată şi în activitatea de deszăpezire.

Stăm bine şi cu stocurile de combustibil. Avem la acest moment 11.000 de litri, 7.000 în utilaje şi încă 4.000 – stocul permanent la sediu. Avem şi peste 500 de tone de nisip, peste 600 de tone de sare şi uleiul necesar.

Există şi un dispecerat, unde târgoviştenii pot să sesizeze situaţiile deosebite şi cred că ne vom descurca bine. Sunt 250 de oameni care pot fi angrenaţi în activitatea de deszăpezire, sunt persoanele care lucrează la Direcţia de Salubritate, la Ecosal şi la Municipal Construct. Fiecare ştie unde trebuie să intervină şi ce are de făcut.

Vor avea o contribuţie importantă şi asistaţii sociali. Dacă nu-şi vor face treaba, le vom sista beneficiile pe care le au. De asemenea, în caz de nevoie, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţşă poate să mobilizeze în jur de 50 de voluntari care să participe la activitatea de deszăpezire”, a precizat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*