Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PREMIERĂ: „Dracula – istorie şi adevăr”, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte

PREMIERĂ: „Dracula – istorie şi adevăr”, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte 

spectacol dracula 10

Joi, 18 februarie 2016, de la ora 19:00, Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte vă propune „Dracula – istorie şi adevăr”, un film-spectacol realizat de Asociaţia Culturală „Lupii Albi”, la inițiativa Primăriei Municipiului Târgoviște și a Consiliului Județean Dâmbovița.

După „Vlad Voievod Drăculea”, din iunie 2014, spectacol ce a adus în prim plan cele mai importante momente din luptele cu otomanii ale voievodului valah Vlad Ţepeş, în septembrie 2015 a urmat „Dracula – reîntoarcearea”, un film-spectacol care prezintă o perioadă de pace la Curtea Valahiei, precum și elemente esențiale în descoperirea caracterului marelui voievod. În cel de-al treilea film, „Dracula – istorie şi adevăr”, sunt accentuate justificări emoționale ale atitudinii sale față de nedreptate, hoție și trădare.

„Din distribuție fac parte mari nume ale scenei românești, care și-au unit forțele pentru a da naștere unui gen de spectacol mai greu de realizat în România, dar care motivează deopotrivă artiștii și spectatorii, renăscând în fiecare respectul pentru istoria neamului.

Carmen Tănase, George Alexandru, Bogdan Jianu, Ioan Isaiu, Vlad Miriță, Ioana Picoș, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Bogdan Farcaș, Ioana Farcaș și Sebastian Bălășoiu deschid lista celor peste 150 de actori, cascadori, ingineri de sunet și lumini, costumieri, recuziteri, pirotehniști și tineri voluntari, care au contribuit la reușita spectacolului DRACULA – ISTORIE ȘI ADEVĂR și, implicit, la realizarea filmului acestui spectacol.

În regia și scenariul lui Bogdan Jianu, cel ce interpretează și rolul voievodului valah, filmul urmează adevărul istoric, motivațiile politice și interesele meschine ale oponenților săi care, după încercări eșuate de a-l învinge în lupte, au recurs la minciuni și comploturi ce au dus la denigrarea domnitorului.

Filmul este dedicat marelui actor și prieten George Alexandru care, într-unul dintre ultimele sale materiale filmate, a interpretat magistral rolul burgmeisterului Brașovului, personaj ce întruchipează un întreg sistem de intrigi, corupție și aservire intereselor meschine ale mai marilor Europei şi care ani de zile a stat împotriva «Fiului Dragonului».

În iunie 2015, Jorjacu’ a predat tinerilor actori și cascadori din Asociația Culturală „Lupii Albi” ultima lecție de actorie și de viață”, se arată într-un comunicat remis de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*