Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PREMIERĂ: Jandarmeria Română organizează un exerciţiu internaţional pe teritoriul a patru judeţe

PREMIERĂ: Jandarmeria Română organizează un exerciţiu internaţional pe teritoriul a patru judeţe 

jandarmi ochiuri 2

Jandarmeria Română va organiza săptămâna viitoare cel mai amplu exerciţiu internaţional al anului 2015, cu participarea a 27 de reprezentanți din 18 state, precum și din partea Uniunii Europene și a Forței de Jandarmerie Europeană.

Exercițiul internațional, care este la a V-a ediție, se va desfășura în premieră cu forțe în teren, pe teritoriul a patru județe (Dâmbovița, Covasna, Brașov și Harghita), cu comandamentul la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița, implicând participarea a 500 de jandarmi români.

Ceremonia de deschidere va avea loc luni, 7 septembrie, de la ora 09:00, la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița, în prezenţa reprezentanților tuturor instituțiilor și statelor participante, a reprezentanților Minsterului Afacerilor Interne și a comenzii Jandarmeriei Române.

De asemenea, joi, 10 septembrie, tot la sediul CPPCJ Ochiuri va avea loc un exercițiu demonstrativ care face parte din scenariul RoGendIntEx 2015. Exercițiul demonstrativ se va desfășura în prezența observatorilor din partea Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Qatarului și Tunisiei, precum și a unor reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Afacerilor Interne din România.

RoGendIntEx 2015 are ca scop antrenarea și stabilirea unor proceduri de lucru comuneîntre forțe de jandarmerie și poliție provenind din state și continente diferite, aplicând prevederile legislației internaționale, în special în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, pentru gestionarea unor situații de criză.

Adaugă un Comentariu

*