Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PREMIERE: Iată care sunt laureaţii pentru excelenţă în educaţie! Fă nominalizări pentru 2018!

PREMIERE: Iată care sunt laureaţii pentru excelenţă în educaţie! Fă nominalizări pentru 2018! 

premii mentor 2017

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al şaptelea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație unui număr de zece profesori și antrenori. În cadrul evenimentului, organizat la Teatrul Odeon din București, a fost lansată cea de-a opta ediție consecutivă a programului, nominalizările putând fi depuse până la sfârșitul anului. Laureații acestei ediţii au primit câte un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi, și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

”MOL România oferă de şapte ani Premiile Mentor pentru excelenţă în educaţie, alegând astfel să recompenseze profesori şi antrenori de excepţie, care prin dăruirea şi pasiunea lor au şlefuit talente şi caractere, pregătind generaţii întregi nu numai pentru cariere de succes, ci şi pentru viaţă. Prin acordarea acestor premii ne-am dorit să le spunem tuturor acestor mentori minunaţi că le mulţumim pentru ceea ce au făcut şi fac încă pentru atâtea şi atâtea generaţii”, a declarat Camelia Ene – director executiv MOL România.

Profesorii și antrenorii premiați au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre cele 250 de nominalizări primite în perioada aprilie-decembrie 2016 din partea foştilor elevi sau colegi. Asemănător edițiilor precedente, numărul nominalizărilor a depășit cu mult numărul de premii care se pot acorda, însă nominalizările pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare.

„Numărul constant ridicat al propunerilor pe care le primim ne arată că sunt mulți cei care dosesc să-și exprime recunoștința față de dascălii care au avut rol important în viața lor. Este minunat şi emoţionant să vedem că sunt atâţia foşti elevi care nu uită cine au fost aceia care le-au şlefuit pentru prima oară talentul şi aleg să le mulţumească mentorilor lor printr-un gest de recunoaştere publică. Începând din 3 mai, timp de 8 luni se pot pregăti și depune nominalizările pentru ediţia din 2018 a Premiilor Mentor pentru antrenori și profesori care au descoperit tineri talentați și au avut grijă de ei la începutul carierei lor”, a declarat András Imre – directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Simona Pop, campioană olimpică la scrimă, este printre cei care au depus o nominalizare pentru un fost antrenor. În scrisoarea transmisă, sportiva s-a referit la rolul mentorului în viața discipolului, explicând: „Cariera mea de sportiv de performanță a pornit de la faptul că antrenorul meu care m-a crescut, singurul cu care am lucrat mai bine de 13 ani din cariera mea de 19 ani, a avut încredere în mine.” La rândul ei, Amalia Tătăran, vicecampioană europeană la spadă, a descris rolul mentorului pentru un sportiv după cum urmează: „Aceştia sunt oamenii care văd în tine mai mult decât vezi tu, și care iau decizia de a munci alături de tine până când și tu vei ajunge să descoperi aceea parte din tine de care încă nu ești conștient”

Laureații Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 7-a, 2016 sunt:
– Nicolae Antonescu, profesor de vioară, București
– Petre Arnăutu, antrenor tenis de masă, Slatina
– Bogács Nóra Ágnes, profesor de limbă și literatură maghiară, Miercurea Ciuc
– Csiszár Ferenc, antrenor de scrimă, Satu Mare
– Elvira Groza, profesor de filozofie, Oradea
– Pető Mária, profesor de fizică, Sfântu Gheorghe
– Constantin Radu, antrenor de gimnastică ritmică, Iași
– Elena Valeria Teoteoi, profesor de chimie, Târgu Jiu
– George Florian Zamfir, profesor de muzică, Craiova
– Mihaela Eleonora Zamfirescu, profesor de pian, București

Adaugă un Comentariu

*