Știri, Muntenia-Sud, România|joi, noiembrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Presa liberă, o poveste frumoasă

Presa liberă, o poveste frumoasă 

ion obagilaŞi a fost „Ziua mondială a presei libere”. Aţi auzit prin judeţul nostru, prăfuit de atâta ură şi de nepăsare, că a adresat careva dintre notabilităţi vreun mesaj de felicitare celor ce slujesc democraţia şi singura libertate câştigată în Decembrie 89, ce încă stă pe picioarele ei?

I-aţi auzit pe superbii noştri politicieni transmiţând vreo urare? Ei, care, atunci când vor să comunice alegătorilor câte o inepţie visată noaptea, nu ştiu cum să te mai atragă la conferinţele lor de presă unde îşi pun minciunelele pe pâine, aşteptând să fie întinse de gazetari şi date spre consum publicului?

Ziaristii, în opinia SRL-istilor intraţi în politică, sunt doar un rău necesar. Toleraţi, ţinuţi aproape din considerente de siguranţă, ironizaţi, combătuţi, muştruluiţi după toanele politrucilor, unii chiar transformaţi în poeţi de casă, modelatori de imagine, activişti ai minciunii…

Interesează pe cineva de soarta ziariştilor de rând, care mai au un pic şi îşi dau obstescul sfârşit înăbuşiţi de ignoranţă şi de sistem? Gazetarul trebuie să trăiască şi el decent, cinstit, chiar dacă mereu cu teamă în suflet pentru ziua de mâine.

Omul de presă supravieţuieşte din infime contracte de publicitate, pe care le obţine după îndelungi negocieri şi, de cele mai multe ori, se trezeşte şi cu oprelişti din partea cine ştie cărui politician, care îi dă ordin agentului economic să nu se încurce cu X sau cu Y, fiindcă nu este loial partidului şi îl critică din când în când.

Vi se pare că pe cei care spun că reprezintă interesele presei şi se adună din când în când prin cine ştie ce locuri exclusiviste îi doare burta de soarta comună a jurnalistului albină? Este uşor să vorbeşti de viaţa altora după ce tu ai golit butoiul cu miere.

Ziua mondială a presei libere a fâsâit în Dâmboviţa şi prin multe alte judeţe din ţară, unde gazetarul onest, demn este încolţit de lupii din economie şi politică ce nu vor decât să-l transforme într-un căţeluş de buzunar sau lătrător la comandă. Presa liberă devine, pe zi ce trece, doar o poveste frumoasă…

Răspuns la Presa liberă, o poveste frumoasă

  1. moshu49

    adevărat, trist şi revoltător!
    dar ca şi consumator care prin anii ’90 cumpăram cîte trei ziare de diverse „culori”, azi zero!, vina vă aparţine.
    însăşi tăcerea asurzitoare a mai marilor notabilităţi locale de „Ziua mondială a presei libere” arată că aceasta, presa liberă, e sublimă dar… :(

     

Adaugă un Comentariu

*