Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Preşedintele a dat un par în cap ideii de democraţie

Preşedintele a dat un par în cap ideii de democraţie 

ion obagilaA fost căldură mare zilele acestea. Ne-a luat de cap, ne-a făcut să vedem şi să uităm sau să sărim peste unele evenimente şi declaraţii ale puternicilor zilei. Revăd acum un răspuns cu valoare de pseudo-maximă al preşedintelui Klaus Iohannis şi mă înfior. Mă întreb dacă trăim în Congo sau în România, un stat membru al marii familii europene prospere şi mai ales democratice.

Cum poţi să afirmi, calm, nonşalant, delicat, că persoanele învinuite, cercetate, încătuşate dintr-un motiv sau altul şi care nu au fost încă condamnate de nicio instanţă nu mai prezintă nicio credibilitate? Alo, domnule preşedinte, nu vi se pare că aţi sărit calul democraţiei, că aţi jignit puţintel drăguţa noastră Constituţie?

Ne faceţi să credem că cei asupra căror planează anumite suspiciciuni rezonabile nu mai au nicio valoare, sunt paria, nu mai contează, nu mai au dreptul la opinie, îi dăm la rebut. Ciudat mod de gândire la un preşedinte cu gene nemţeşti!

Apropo, cu excepţia Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, care a sesizat gravul derapaj de la democraţie al preşedintelui şi care i-a adresat rapid o replică excelentă, nimeni nu a mai percutat.

Politicienii români, PSD, PNL, cam toţi în aceeaşi găleată a ignoranţei. Sunt ofiliţi, nu mai scot un sunet, nu mai au vlagă, nu mai au curaj, ton şi nici inspiraţie. Au trecut cu vederea declaraţia periculoasă a preşedintelui Iohannis.

Mă întreb pentru ce să-i mai votăm la toamnă. Care sunt meritele lor din ultimii doi ani? Petrec la munte sau la mare, îşi serbează onomasticile prin localuri mai ascunse sau la vedere, ori îşi fac calculele pentru alegerile parlamentare, să mai prindă câte un post călduţ şi bine plătit. În rest, plutim în suspiciune…

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*