Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Preşedintele CJ DÂMBOVIŢA a preluat şefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Preşedintele CJ DÂMBOVIŢA a preluat şefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia 

tutuianu ADR

Complexul Brâncovenesc de la Potlogi a fost astăzi plin de lume bună. Nu turiști, cum s-au gândit localnicii, ci despre participanţii la o întrunire organizată de către ADR Sud-Muntenia și Consiiliile Județene din această regiune de dezvoltare. S-a ales, simbolic, această locație pentru desfășurarea lucrărilor și cu motivația că acest așezământ istoric, fostă reședință a Brâncovenilor, a fost reabilitat și restaurat cu fonduri europene.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, întrunit în ședință extraordinară, a avut pe ordinea de zi șase proiecte de hotărâre cu rol constitutiv. În primă fază a fost aleasă noua conducere a forului regional care va avea în structură 28 de membri, respectiv președinții celor șapte Consilii Județene din Regiune – Argeș, Teleorman, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova și Ialomița, primarii municipiilor reședință de județ, câte un primar de oraș și unul de comună.

Pentru următorul an, conducerea Consiliului Regional i-a revenit lui Adrian Țuțuianu, șeful Consiliului Județean Dâmbovița, iar vicepreședinte a fost desemnat Dan Manu, președintele CJ Argeș. Ceilalţi reprezentanţi ai judeţului Dâmboviţa sunt: Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște, Constantin Ana – edilul orașului Pucioasa și Constantin Stroe – primarul de la Șotânga.

Această structură în care mulți aleși locali și funcționari din administrație nu prea au încredere, considerând-o a fi încă o celulă birocratică, fără personalitate juridică, are rolul de a coordona activitățile de elaborare și monitorizare a politicilor de dezvoltare regională. Practic, acest miniparlament, cum l-au numit participanții, este un organism decizional iar Agenția de Dezvoltare duce la îndeplinire hotărârile aprobate în cadrul Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

A mai spus Adrian Țuțuianu că toate propunerile care s-au făcut în cadrul ședinței de astăzi vor fi transmise Ministerului Dezvoltării Regionale. Toată lumea a fost de acord că s-a întârziat prea mult lansarea ghidurilor de finanțare în mai multe domenii deosebit de importante pentru societate cum ar fi sănătatea și educația. Probleme sunt și la programul de anvelopare termică a clădirilor publice.

Membrii Consililui de Dezvoltare Regională au mai îmbrățișat o propunere pusă pe tapet de președintelui Țuțuianu: organizarea, la nivelul ADR Sud Muntenia, a unor cursuri de pregătire, cu examen, pentru persoanele implicate în proiectele cu finanțare europeană, respectiv manageri de proiect și responsabili cu achizițiile publice.

Au mai participat la această întrunire Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan – vicepreședinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Antonel Jîjîie – prefectul județului și, evident, Liviu Mușat – directorul ADR Sud-Muntenia.

sedinta adr

Adaugă un Comentariu

*