Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PREVENIRE: Liceenii din judeţul Dâmboviţa sunt ajutaţi să vorbească despre droguri!

PREVENIRE: Liceenii din judeţul Dâmboviţa sunt ajutaţi să vorbească despre droguri! 

antidrog

Liceenii din judeţul Dâmboviţa au fost atraşi în proiectul local de prevenire „Să vorbim despre droguri”, iniţiat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi implementat cu sprijinul unor parteneri strategici: Arhiepiscopia Târgoviştei, Inspectoratul Şcolar, Jandarmeria şi Penitenciarul Găeşti.

Informaţia le este furnizată adolescenţilor în cadrul unor întâlniri interactive, la care participă şi persoane aflate în stare de detenţie, care le vorbesc deschis despre experienţele care le-au dus în spatele gratiilor şi, în acelaşi timp, le răspund la întrebări. Liceenii îşi formează astfel o atitudine responsabilă, spune inspectorul şcolar Marian Curculescu. Puterea exemplului este probabil cea mai eficientă metodă de a lupta cu flagelul consumului de droguri.

Potrivit statisticilor, România se situează sub media europeană în ceea ce priveşte consumul de droguri, cu o uşoară creştere, în ultimii ani, în special a numărului celor care folosesc etnobotanice. Aceste substanţe cu efect halucinogen îi tentează îndeosebi pe tineri. Prin urmare, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună apărare în faţa acestui flagel este… atacul. Cei care vorbesc despre droguri devin persoane informate, iar din acel moment cad mai greu în capcană, în ispită.

Ca partener în cadrul acestui proiect de prevenire a consumului de droguri, Biserica a ales să vorbească despre droguri nu doar cu tinerii, ci şi cu părinţii, pentru că în familiile afectate se petrec adevărate drame.

În judeţul Dâmboviţa, raportat la persoanele care au cerut anul acesta sprijin adecvat la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, pe primul loc se situează consumul de cannabis, urmat de etnobotanice. Subcomisarul Nicoleta Bobe – coordonator CPECA Dâmboviţa a mai precizat că solicitările au venit numai din partea bărbaţilor. Femeile, ori cad mai greu pradă tentaţiei, ori nu şi-au făcut până acum curaj să apeleze la specialişti pentru a scăpa din această gaură neagră numită droguri, indiferent ce formă îmbracă: tutun, alcool, etnobotanice, droguri de mare risc etc.

Adaugă un Comentariu

*