Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » PREVIZIUNE ŞOC: În iarnă, va fi un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter

PREVIZIUNE ŞOC: În iarnă, va fi un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter 

cutremur

Clarvăzătoarea Doina Ionel spune că marele cutremur se apropie şi că până la sfârşitul iernii, în România, va fi un seism de peste 7 grade pe scara Richter.

„Cutremurul va fi mare, va avea in jur de 7, 8 si se va intampla in perioada urmatoare, fie pana la sfarsitul anului, fie pana in primavara. Oricum, va fi iarna, intre orele 3 si 5 dimineata. Am vazut clar. E foarte aproape, il simt cu corpul. Punctele critice vor fi Vrancea, Galati, Buzau si Bucuresti. Unda se duce apoi la deal, spre Moldova si va ajunge pana in Ucraina. Vor fi foarte multe victime. Blocuri intregi din centrul Capitalei vor cadea. Va fi un dezastru. Nu spun asta ca sa sperii lumea, ci ca sa o previn. Vestul tarii va fi protejat”, a marturisit Doina Ionel pentru click.ro.

Clarvazatoarea a mai prezis cutremurul devastator din 19 mai 2012 din nord-estul Italiei, seisemele din Noua Zeelenda, divortul Andreei Marin de Stefan Banica jr., marile proteste de strada din Piata Universitatii.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pământului, a declarat pentru realitatea.net că seismul de zilele trecute de 5,5 pe scara Richter nu poate fi un factor declanşator pentru un cutremur puternic şi a arătat că zona Vrancea e periculoasă atunci când magnitudinea pe Richter e peste 7,1.

„A fost un cutremur zilele trecute de 5,5 pe scara Richter, ăsta nu poate fi un factor declanşator pentru un cutremur puternic. Toate marile cutremure din 1940, 1977 au avut nişte factori declanşatori cutremure de peste 6,5, 6,7 pe scara Richter. De exemplu, cel din 1977 a fost pe 5 octombrie şi a fost de 6,6 pe scara Richter, iar cel din 1940 a fost pe 20 noiembrie şi a fost 6,7 pe scara Richter”, a explicat Gheorghe Mărgureanu.

„Nu va fi un cutremur nici de 6,5 pentru că nu are cum după 5,5 nu poate fi 6,5″, a mai spus Mărmureanu. El a arătat că infirmă ipotezele lansate de tot felul de prezicători potrivit cărora ar urma un cutremur de 6,5 pe scara Richter în România.

„Vrancea la 6,5 dansează. Nu e nicio problemă. (…) Vrancea e periculoasă atunci când magnitudinea pe scara Richter e de peste 7 – 7,1. De exemplu, în 1986 a fost un cutremur la 131 de kilometri adâncime şi a fost exact de 7 şi suntem toţi aici”, a mai spus Mărmureanu.

Adaugă un Comentariu

*