Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 31, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRICINĂ: Poporul român este singurul vinovat de tot ceea ce se întâmplă în ţară!

PRICINĂ: Poporul român este singurul vinovat de tot ceea ce se întâmplă în ţară! 

valeriu pricina

Colonelul Valeriu Pricină are dezamăgirile sale şi le-a vorbit despre acestea membrilor Sindicatului Militarilor Disponibilizaţi din judeţul Dâmboviţa. Ofiţer de carieră, jurnalist experimentat, Pricină a recunoscut că nu a ştiut cât rău se ascunde în structura poporului român.

„Am citit toate tratatatele posibile şi imposibile privitoare la firea şi la condiţia poporului român. Acum, recunosc, că nu l-am cunoscut. Poporul român, după decembrie 1989, este vinovat pentru tot ceea ce s-a întâmplat în ţară. Degeaba căutăm vinovăţie mai ştiu eu cui. Poporul român este singurul vinovat.

Am plecat la drum convinşi că am făcut un lucru foarte bun, ca să constatăm că dopul de la şampania ţinută sub presiune până în decembrie 1989 a sărit şi nu a scos în evidenţă aroma şampaniei din societatea aia, care, credeam noi, că a ajuns la un anumit sistem de valori şi, dacă va fi decăpăcită, valorile vor ieşi la suprafaţă.

S-a dovedit că la suprafaţă a ieşit gunoiul, mizeria, putoarea şi multe alte chestiuni. Poporul român va trebui să intre, înainte de redresarea economică sau de altă natură, într-o redresare etico-morală, adică să-şi refacă mentalitatea de a fi şi de a se comporta în lume”, a precizat Valeriu Pricină.

14 Răspunsuri la PRICINĂ: Poporul român este singurul vinovat de tot ceea ce se întâmplă în ţară!

 1. moshu49

  e fumată, e din arta „Maskirovska”, bleah! :(

   
 2. liviu stefanescu

  Pricina asta e de-o nesimtire inimaginabila !

   
 3. Niculae Catalin

  Nu stiu pe cine vrea sa protejeze dl. col. Pricina, dar este inadmisibil sa arunci vina in ograda poporului roman. Suntem oare vinovati ca ne-am nascut, traim si vrem sa ne dezvoltam aici?

   
 4. CONSTANTIN DANIEL IONEL

  MAFIA SE INSTALEAZA ACOLO UNDE POPORUL ESTE VULNERABIL,IL DEZBINA,IL SARACESTE,IL DEBUSOLEAZA SI APOI IL CASTIGA.VINOVATIA POPORULUI ROMAN SE ARATA LA,LIPSA DE REACTIE,DE SOLIDARITATE,DE A IESI IN STRADA,DE A REACTIONA IN VREUN FEL,DE A NU FI DEACORD,DE AL DERANJA…DAR SE PARE CA TACIT TOTUL SA PETRECUT SUB NASUL NOSTRU.PADURI,INTREPRINDERI ETC.DISTRUSE..DUREROS DAR ASTA ESTE REALITATEA.IESITI DIN CASA DACA VA PASA.

   
 5. Adrian Grigoriu

  O mare mizerie antiromaneasca – omul e inamic strecurat chiar in fortele de aparare – ei sunt de fapt cauza porblemelor nu romanii.

   
 6. dinut

  IN FRUNTE CU EL CARE A SUPT SI INAINTE DE 1989 SI ALTII CA EL

   
 7. ovidiu

  pai daca votam hoti la conducerea tarii, ne mai plangem sa suntem furati? omu are dreptate!

   
 8. Ildiko Badescu

  De acord !

   
 9. R.Jani

  In APARENTA domnul Pricina are dreptate!!! In ESENTA este placa pe care o pun multi!!! Poporul roman, in STRAFUNDURILE lui are unele „defecte” precum rabdarea, modestia, blandetea, credinta in BINELE SUPREM!!! Datorita acestor „defecte” poporul roman rabda asuprirea unei paturi ( de cele mai multe ori alcatuita din alogeni hrapareti, dar si din unele elemente autohtone lacome si sfidatoare ), dar castiga in SPIRITUALITATE!!! TOATE tentatiile traiului asa zis bun ii sunt straine marii majoritati a poporului roman, caci aceasta majoritate crede in DUMNEZEUL adevarat!Poporul roman nu a atacat pe nimeni pentru ca NU ESTE LACOM!!!

   
 10. Dan Tănăsescu

  Dacă nu aţi fi precizat că e vorba de domnul Pricină, aş fi zis că vorbele îi aparţin lui Silviu Brucan sau Patapievici.

   
 11. Stefan Nicolae

  Un popor rezista prin numarul si vointa oamenilor simpli daca are credinta si incredere in valorile sale dar este infrant sau distrus de actiunea elitelor. Inainte de a blama poporul este necesara o analiza critica a elitei romanesti la momentul 1989. Cu tot respectul astept de la un asemenea specialist aceasta analiza. Eu am convingerea ca doar asa ne vom smulge din starea de spirit in care ne aflam acum, care nu e deloc buna.

   
 12. Alex

  Omul are dreptate. Vad nostalgici comunisti – ceausisti care au votat cu Iliescu si Ponta l-ar acuza ca ar fi anti-roman sau ca poporul e rabdator, blandete sau modestie. Aiurea! Majoritatea romanilor le place sa fie condusi de canalii si licehele. In Mai 1990 86% romani au votat Iliescu si 66% FSN! Acum 25 de ani era lozinca „nu ne vindem tara” astazi este la fel! Nimic in mentalitate nu s-a schimbat la romani! Un popor lingusitor fata de dictatori si obedient fata de cei care il jefuiesc!

   
 13. Dogaru Victor

  Povestea asta este similara cu tactica avocateasca de a transforma victima in „singurul vinovat”. Astfel nu violatorul e vinovat si victima sa care se plimba neinsotita noaptea intr-o parte nepotrivita a orasului. Nu cel ce a dat cu masina in parc peste un copil si parinti care nu l-au supravegheat. In realitate noi suntem SUPRAVIETUITORI ai planului asasinilor economici care doresc de 25 ani sa stearga tara asta de pe fata pamantului. Iar daca domn` colonel isi mentine punctul de vedere atunci e obligat sa spuna cand POPORUL ROMAN A AVUT O ALTERNATIVA REALA SI NU A URMAT-O ?

   
 14. victor

  domnul Pricina are dreptate!
  Cand constati ca 25 de ani puterea este o curva ordinara, ti-o iei inapoi!

   

Adaugă un Comentariu

*