Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 3, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PRIMA PLANTAȚIE DE AFIN ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA! Investiția din dealul Cândeștiului depășește 600.000 de euro. VEZI VIDEO!

PRIMA PLANTAȚIE DE AFIN ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA! Investiția din dealul Cândeștiului depășește 600.000 de euro. VEZI VIDEO! 

plantatie-afin-candesti

Vă facem cunoștință cu un tânăr care a decis să lase în urmă Bucureștiul și să se întoarcă pe meleagurile natale, unde a înființat o plantație de afin. Ideea i-a încolțit în minte în urmă cu cinci ani, atunci când Radu Cristian Săracu și-a luat copiii și au plecat în plimbare pe dealurile Cândeștiului. Dezamăgirea a fost mare, fiindcă a găsit la tot pasul terenuri nelucrate.

A urmat apoi perioada de alergătură. A durat mai bine de un an până când a reușit să achiziționeze terenul. Procedura nu a fost deloc ușoară, fiindcă fermierul nostru s-a lovit de reticența sătenilor, care nu au crezut în planul său de afacere. Autoritățile în schimb l-au încurajat și l-au ajutat.

Să nu credeți că după achiziționarea terenului totul a mers strună! Dimpotrivă! A venit poate cea mai grea perioadă, respectiv anul de… hârțogărie. Tânărul fermier a completat documente și a umblat de la o autoritate la alta pentru ca proiectul său să prindă viață. A fost greu, dar nu s-a dat bătut. A crezut în planul său și asta l-a ajutat cel mai mult.

VEZI VIDEO partea I

Relația cu banca a fost cea mai dificilă. Dacă celelalte autorități, deși îi cereau documente peste documente, îl încurajau să ducă proiectul mai departe, la bancă răspunsurile primite au fost ca o frână în calea investiției. O frână care nu l-a oprit însă pe Radu Cristian Săracu. De data aceasta a învins perseverența…

În scurtă vreme, începe plantarea puieților de afin. Este ultima etapă a proiectului dezvoltat de Radu Cristian Săracu în Dealul Cândeștilor. Tot acum se va opri și sprijinul european nerambursabil, urmând ca tânărul fermier să susțină singur lucrările de întreținere până în momentul când plantația va intra pe rod.

VEZI VIDEO partea II-a

Peste doi ani, la Cândești se vor culege primele fructe de afin. Radu Cristian Săracu nu-și face griji în privința desfacerii. A fost veriga la care s-a gândit din momentul în care a decis să investească în agricultură.

În scurt timp, începe plantarea puieților de afin pe Dealul Cândeștiului, dar asta nu înseamnă că nu mai este loc de noi probleme. Radu Cristian Săracu a obținut autorizația de plantare, dar, cum România este țara tuturor posibilităților, întâmpină acum greutăți cu schimbarea categoriei de folosință a terenului.

Dacă ai încredere în ceea ce vrei să faci, nu ai cum să nu reușești! Acesta este motto-ul care l-a ajutat pe tânărul fermier Radu Cristian Săracu să depășescă toate obstacolele întâmpinate. Ne-a spus că ar lua-o și mâine de la capăt, chiar dacă acum știe exact ce îl așteaptă: împotrivirea oamenilor, refuzul băncilor, sute de drumuri de la o autoritate la alta și completarea a mii de documente.

Adaugă un Comentariu

*