Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Prima viitură a spulberat pragul de fund al podului de la Potlogi

Prima viitură a spulberat pragul de fund al podului de la Potlogi 

Pe cât era de mulţumit în urmă cu aproape 2 ani de investiţie, pe atât este de supărat acum preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu, de calitatea lucrărilor executate la podul peste Argeş de la Potlogi.

„Constructorul mai are de primit de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa garanţia de 300.000 de lei şi nu îşi va lua banii decât după ce remediază ceea ce s-a stricat. Nu i-am achitat nici ultima factură. A făcut treabă proastă şi nu-şi primeşte banii! Clar”, afirmă Popescu.

În mai puţin de doi ani de la darea în folosinţă a podului, pragul de fund este distrus. Câteva sute de mii de lei s-au dus deja pe apa Argeşului, iar întreaga investiţie, care a depăşit două milioane de euro, este pusă în pericol. O singură viitură a fost suficientă pentru a urni din loc întregul sistem hidrotehnic al podului, care face legătura între judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Argeş.

Situaţia de la Potlogi a fost ridicată şi în plenul Consiliului Judeţean. Consilierul Naie Victor a cerut lămuriri cu privire la motivele care au dus la transformarea lucrării în „piese de domino” şi tragerea la răspundere a constructorului. „Trebuie avut în vedere şi faptul că apa bălteşte permanent pe acest pod, ceea ce nu este normal şi ar putea atrage alte pagube”, susţine Naie Victor. 

Primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, ne-a declarat că trebuie să se intervină rapid. Apele Argeşului „rod” malurile, iar în momentul de faţă este pusă în pericol şi reţeaua electrică de înaltă tensiune. Un stâlp se găseşte la mai puţin de trei metri de undele râului.

VEZI GALERIE FOTO AICI!

Adaugă un Comentariu

*