Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRIMAR TITU: „Am construit o echipă de profesioniști, cu care lucrez eficient, cu sau fără viceprimar”

PRIMAR TITU: „Am construit o echipă de profesioniști, cu care lucrez eficient, cu sau fără viceprimar” 

traian niculae - primar titu

Primarul oraşului Titu, Traian Niculae, îi asigură pe cetăţeni că administraţia locală funcţionează la aceiaşi parametri ca şi până acum, chiar dacă nu are, momentan, viceprimar. Printr-un mesaj public, edilul le explică oamenilor de la ce a pornit „aşa-zisa criză administrativă”, punctând că este „coordonată din afara oraşului”.

„Primăria Titu se află, astăzi, într-un scandal mediatic nemeritat, având în vedere rezultatele pe care administrația locală le-a obținut în ultimii ani. Din 2012, de când mă aflu la conducerea Primăriei Titu prin votul cetățenilor orașului, am inițiat și dus la bun sfârșit nenumărate proiecte care au ridicat nivelul de trai al locuitorilor unui oraș până nu demult ultimul în clasamentele de specialitate.

Actuala, așa zisă, criză administrativă este coordonată din afara orașului nostru, din păcate de cei pe care îi consideram colegi și pentru care am obținut cele mai bune rezultate din județ, atât la alegerile locale din 2016, cât și la alegerile generale din același an. Mă văd nevoit să clarific public, momentul de la care a plecat acest scandal și care nu are nici o legătură, așa cum PNL Dâmbovița vrea să impună opiniei publice, cu acordarea titlului de cetățean de onoare fostului primar al orașului, Ion Nicolae.

În opinia mea, conducerea PNL Dâmbovița vrea să pedepsească orașul Titu, prin organizația liberală din oraș, pentru faptul că administrația locală, prin vocea mea, nu a fost de acord cu acceptarea unor condiții defavorabile pentru Titu, așa cum dorea președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.

Vreau să aduc la cunoștința locuitorilor orașului că, în luna octombrie, Consiliul Județean Dâmbovița ne-a solicitat o nouă suprafață de teren (respectiv 45.000 mp) pentru construirea celei de-a doua celule a gropii de gunoi Titu. În acel moment, am demarat negocieri administrative pentru obținerea unor facilități pentru locuitorii orașului, în schimbul acestei suprafețe de teren. Am solicitat scutirea de la plata taxei de habitat pentru toți locuitorii orașului Titu, având în vedere că aceștia suferă de pe urma amplasării acestui obiectiv pe raza orașului nostru. Am mai solicitat o redevență anuală, banii obținuți urmând a fi folosiți la repararea și întreținerea drumurilor din oraș și încă o redevență pentru folosirea, din anul 2005, a unei suprafețe de 70.000 de mp.

În mod suprizător, în timpul negocierilor dintre Primăria Titu și Consiliul Județean Dâmbovița, m-am trezit cu o intervenție a președintelui PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu, în defavoarea solicitărilor noastre. În data de 26 octombrie, fostul viceprimar Teodor Rădoi m-a anunțat că voi fi sunat de președintele Marius Caravețeanu care dorește să ne facă o vizită la Titu. În timpul discuției, de aproape două ore, Marius Caravețeanu a fost avocatul CJD și a încercat să mă convingă că nu putem primi aceste facilități solicitate și că ar trebui să inițiez o hotărâre de consiliu local prin care să dau terenul fără nici o facilitate. La plecarea președintelui PNL Dâmbovița i-am spus că știu ce am de făcut în oraș și că nu mi se pare normal să intervină în această situație. În plus, l-am sfătuit să ofere teren pentru o groapă de gunoi la Răcari, din moment ce consideră că un asemenea obiectiv nu este o problemă pentru locuitori.

Negocierile administrative dintre Primăria Titu și Consiliul Județean Dâmbovița nu sunt de natură politică, să avem nevoie de mediere din partea unui președinte de organizație politică. Primăria Titu va cere părerea cetățenilor orașului în cadrul unor consultări publice la finalul negocierilor cu CJD. Președinților de organizații politice le spun că orașul Titu este pe primul loc la proiecte administrative în derulare. Nu știu exact pe ce loc se situează orașului Răcari. Ulterior, fostul viceprimar Teodor Rădoi mi-a spus că, în urma discuției cu mine, domnul Caravețeanu «s-a simțit jignit». De la această «jignire» s-a ajuns la dizolvarea organizației PNL Titu.

Sunt dezamăgit de poziția fostului viceprimar Teodor Rădoi, un tânăr pe care l-am promovat de când era membru al Partidului Social Democrat. L-am susținut ulterior și în cadrul Partidului Național Liberal, propunându-l pentru funcția de președinte al organizației Titu, considerând că tinerii trebuie sprijiniți. În cadrul colaborării administrative, i-am acordat tot suportul și toată încrederea, ulterior obținând și o funcție în cadrul Ligii aleșilor liberali. Această funcție s-a dovedit atât de importantă pentru el, încât a ales să-și excludă colegii liberali care au muncit să câștige alegerile și l-au votat pentru funcția de viceprimar, de teama, exprimată public, să nu fie dat afară de Ludovic Orban din funcții obținute la partid. Acesta este motivul pentru care am considerat, împreună cu cei 8 consilieri, că este mai bine să fie schimbat din funcția de viceprimar, oferindu-i posibilitatea de a se ocupa îndeaproape de multitudinea de funcții politice pe care le-a obținut cu sprijinul meu. Deși am fost principalul său susținător, nu pot să fiu de acord să închid ochii atunci când, pentru o funcție politică, viceprimarul Teodor Rădoi ar fi capabil să semneze orice act administrativ în defavoarea orașului nostru.

Aș vrea să le spun celor care acreditează ideea că fără viceprimar suntem într-o criză administrativă, că la nivelul Primăriei Orașului Titu nu ne confruntăm cu așa ceva deoarece, din anul 2012, am construit o echipa de profesioniști, cu care lucrez eficient, cu sau fără viceprimar, atât la nivelul actelor administative, cât și pe toate proiectele din oraș.

PNL a obținut, sub conducerea mea, o victorie categorică la Titu și o majoritate absolută în Consiliul Local, deci poate numi un alt coleg viceprimar. Nu pot să nu mă gândesc, totuși, că distrugerea organizației de aici, cea mai puternică din această parte a județului, ar putea fi și o înțelegere politică între foști colegi, având în vedere trecutul social-democrat al președintelui PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.

Traian Niculae,
Primarul orașului Titu

Adaugă un Comentariu

*