Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Primăria Târgovişte a ieşit cu căţeluşul sterilizat în calea presei

Primăria Târgovişte a ieşit cu căţeluşul sterilizat în calea presei 

Astăzi, ziariştii au fost invitaţi la Adăpostul Aninoasa pentru a li se arăta ce mare captură au făcut angajaţii Primăriei. “În acţiunea de strângere a câinilor fără stapân desfăşurată în cursul zilei de astăzi de Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte, în zona Complexului Naţional Muzeal «Curtea Domnească» a fost ridicat un câine adult care prezenta în ureche crotal al Municipiului Câmpina din judeţul Prahova. Primăria Municipiului Târgovişte nu îşi explică acest gest decât printr-o încercare neruşinată de muşamalizare a acţiunilor de «plasare» a câinilor fără stapân în municipiul nostru. Ne manifestăm profunda dezamăgire faţă de aceste acţiuni, dar mai ales faţă de reacţiile aşa ziselor asociaţii pentru protecţia animalelor, care în afara unor demersuri mediatice extrem de vocale nu desfăşoară niciun fel de acţiune care să vizeze direct ajutorarea acestor câini fără stapân”, se arată în comunicatul de presă remis către mass-media.

Iubitorii de animale din Târgovişte, cum au aflat această informaţie, au sărit ca arşi, spunând că, de un an de zile, ei se chinuie, fără ajutorul municipalităţii, să sterilizeze câinii comunitari din oraş. Pentru acest lucru au găsit sprijin la Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari Câmpina.

“Împreună cu Mandache Florica m-am implicat direct în această acţiune, începută în luna aprilie 2010. Până la acest moment, am sterilizat aproximativ 400 de câini din Târgovişte. Erau luaţi de pe stradă miercurea, transportaţi cu o maşină specială la Câmpina, unde erau sterilizaţi şi crotaliaţi. Apoi, conform legii, au fost returnaţi în teritoriu, adică la Târgovişte, de unde fuseseră ridicaţi. Plata pentru acest serviciu se ridica la 50 de lei şi a fost suportată de iubitorii de animale din Târgovişte”, precizează Ioana Soare.

Nici Asociaţia pentru Protecţia Animalelor “Sufleţel” Târgovişte, constituită între timp, nu a stat cu mâinile în sân la auzul acuzelor aduse de reprezentanţii municipalităţii.  “Iubitorii de animale din  Târgovişte s-au implicat activ în campania de sterilizare a câinilor fără stăpân încă din luna aprilie 2010.

În acest sens, cu ajutorul Fundaţiei pentru Protecţia Câinilor Comunitari Câmpina, prin resurse financiare proprii, s-a reuşit sterilizarea  a 400 de câini comunitari din toate cartierele municipiului Târgovişte. La momentul respectiv, această campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân a fost mediatizată şi în presa locală.

În cadrul întâlnirilor avute cu directorul Dănuţ Badea de la Direcţia de Salubritate a Primăriei Târgovişte, iubitorii de animale l-au informat cu privire la modul în care s-au implicat pentru reducerea numărului de câini din Târgovişte, respectiv prin sterilizarea unui număr cât mai mare de patrupede, în colaborare cu fundaţia amintită mai sus.

Ne exprimăm public dezacordul faţă de modul în care Primăria Târgovişte, deşi cunoaşte situaţia exactă, a aruncat cu noroi, printr-un comunicat de presă, în asociaţiile pentru protecţia animalelor din judeţ, acuzându-le că muşamalizează acţiunile de plasare a câinilor fără stăpân în municipiul Târgovişte.

Asigurăm Primăria Târgovişte că suntem deschişi pentru colaborare în folosul locuitorilor oraşului şi al câinilor comunitari, însă nu vom fi niciodată de acord cu lovituri sub centură, aşa cum s-a întâmplat astăzi”.

Acţiunea de astăzi a Primăriei Târgovişte vine ca o replică la faptul că, în urmă cu două săptămâni, în Pădurea Butoiu au fost găsiţi zeci de câini sterilizaţi şi purtând crotal cu însemnele „Direcţia Grădini Publice Târgovişte”. Atunci, Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate, ne-a spus simplu că bietele animale ar fi migrat spre pădure. Acum, administraţia a ieşit în faţă, penibil, cu un biet căţeluş luat din Târgovişte, sterilizat la Câmpina şi care era şi el ocrotit prin Complexul Muzeal Curtea Domnească.

Spre o corectă informare, facem precizarea că respectivul căţeluş a fost luat de pe stradă din Târgovişte, supus intervenţiei chirurgicale de sterilizare la Câmpina, pe banii unui iubitor de animale din Târgovişte, şi adus înapoi în oraş, aşa cum de altfel spune şi legea încă în vigoare.

2 Răspunsuri la Primăria Târgovişte a ieşit cu căţeluşul sterilizat în calea presei

  1. Vera

    Sa le fie rusine celor din Primaria Targoviste. Ce vor prin aceasta actiune? Sa musamalizeze faptul ca ei au dus cu buna stiinta zeci de caini in padurea dintre Butoiu si Dragomiresti? Sper ca Politia Animalelor, care a intrat pe fir, sa nu se lase intimidata si sa mearga pana la capat, iar vinovatii sa plateasca…

     
  2. florin Popescu

    Deci i-am zis tantalaului de fina-miu sa nu mai dea in strachini si el tot asa face. O sa iau masuri. Scot cureaua de la pantaloni.

     

Adaugă un Comentariu

*