Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Primăria TÂRGOVIŞTE, singura din România care a obţinut FONDURI pentru staţii de încărcare vehicule electrice!

Primăria TÂRGOVIŞTE, singura din România care a obţinut FONDURI pentru staţii de încărcare vehicule electrice! 

cristian daniel stan primarie

Administraţia Fondului de Mediu a declarat eligibil proiectul Primăriei Târgovişte privind construirea a patru staţii de încărcare a vehiculelor electrice. În total, la nivel naţional, au fost aprobate 11 astfel de obiective, iar Târgovişte este singura unitate administrativ-teritorială din România care a obţinut această finanţare, documentaţiile celorlalte municipii din ţară fiind respinse din diferite motive.

Potrivit primarului Cristian Daniel Stan, contractul cu AFM urmează să fie semnat în scurt timp, după care se va demara procedura de licitaţie. Cele patru staţii de încărcare a vehiculelor elec trice se vor construi în următoarele locaţii: parcarea de lângă BRD (Biblioteca Judeţeană), parcarea de lângă Piaţa Bărăţiei (Doi Brazi), lângă stadion (strada Justiţiei) şi în apropierea Complexului Turistic de Nataţie.

Administraţia locală, ne-a precizat edilul Cristian Daniel Stan, lucrează în prezent la documentaţia care vizează modernizarea reţelei de transport public local, proiect în valoare de 20 de milioane de euro ce urmează să fie implementat cu fonduri europene nerambursabile. Deocamdată, nu a fost deschisă această axă de finanţare, însă primarul este optimist şi spune că, la jumătatea anului 2019, transportul public în municipiul Târgovişte va fi schimbat în procent de 100%. Într-un cuvânt, Târgoviştea se va apropia foarte mult de ceea ce înseamnă conceptul „smart city”.

„Întregul transport public din municipiu va fi electric, ecologic, nepoluant. Prin acest proiect de 20 de milioane de euro, vom achiziţiona autobuze electrice şi vom construi infrastructura specifică. Schimbarea va fi majoră. Va fi nevoie ca şi operatorii de transport din judeţ să se adapteze la ceea ce se va întâmpla în municipiul Târgovişte, pentru că infrastructura creată nu va putea fi utilizată timp de 5 ani de alţi operatori. Şi atunci, cu staţiile de capăt pe care le vom avea şi depoul, vrem să creăm un sistem integrat de ticketing, astfel încât călătorul să nu plătească două bilete, ci unul singur, iar decontarea să se facă între Primăria Târgovişte şi operatorii respectivi. Se va şti în orice moment câţi călători sunt în autobuz, se va şti în orice moment unde sunt autobuzele, dacă există întârzieri… Va fi un sistem de management care ne va permite să optimizăm transportul public local din toate punctele de vedere”, ne-a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*