Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Primăria Târgovişte vrea dezbatere publică pe tema câinilor fără stăpân

Primăria Târgovişte vrea dezbatere publică pe tema câinilor fără stăpân 

Printr-un comunicat de presă remis către mass-media, Primăria Târgovişte anunţă faptul că doreşte să gândească o strategie complexă, care să reducă serios numărul câinilor fără stapân din municipiu, o strategie ce va fi stabilită în urma unor dezbateri la care să participe toţi cei interesaţi – ONG-uri, mass media, specialişti şi cetăţenii iubitori ai acestor animale, dar şi cei afectaţi de ele – pentru a găsi cea mai bună cale de restabilire a siguranţei pe strazile din cartierele cu probleme.

„În acelaşi timp, vreau să fie foarte clar că nu exclud nicio opţiune legală pentru rezolvarea acestei probleme. Suntem decişi să facem eforturi pentru a găsi soluţii cât mai bune, cât mai umane.
Ceea ce ne dorim este să avem rezultate, iar aceste rezultate să-i mulţumească pe târgovişteni”, spune primarul Gabriel Boriga.

Pentru anul 2011, administraţia oraşului a alocat 513.000 de lei, bani care să ajute la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

„Intenţia noastră este să trimitem câinii fără stapân în adăposturi speciale, unde să se bucure de îngrijire. Din păcate, aceste adăposturi sunt puţine şi supraaglomerate, iar problema câinilor proveniţi din afara oraşului, care sufocă adăposturile din judeţele limitrofe, nu este de neglijat.

Cu toate acestea zecile de cereri şi apeluri de disperare venite către Primăria Municipiului Târgovişte şi către primarul Gabriel Boriga nu pot fi ignorate.

Nu mai puţin de 166 de câini fără stapân au fost aduşi în ultima perioadă la adăpostul special amenajat, dintre care 67 au fost sterilizaţi. La data de 01.02.2011, un număr de 78 de adulţi şi 21 de pui se aflau în adăpost.

Din estimările noastre, pe raza municipiului Târgovişte se află în jur de 3.000 de câini fără stapân, o cifra enormă pentru posibilităţile de care dispunem în acest moment” se arată în comunicatul Primăriei Târgovişte.

5 Răspunsuri la Primăria Târgovişte vrea dezbatere publică pe tema câinilor fără stăpân

 1. livia

  Primaria Targoviste, estimeaza de vreo 10 ani, sub 3 primari, din partide diferite, aceaasi cifra invariabila de 3000 caini fara stapan desi in toti acestia ani, singura politica a administratiei a fost DOAR UCIDEREA LOR- ne intrebam cat de eficienta este aceasta metoda ca sa numai spunem ca este si BARBARA.
  Intre timp, de la Ord.155/2001, care prevedea eutanasia animalelor nerevendicate in 7 zile, au aparut alte legi:
  – Legea 60/2004 privind ratificarea Conventiei de la Strasbourg, care prevede la cap. III- art 12- 13, descurajarea inmultirii necontrolate prin sterilizare si evitarea capturarii si sacrificarii animalelor fara stapan,doar daca nu au boli incurabile.
  -Legea 9/2008- care la art.7- prevede ca eutanasia cainilor, pisicilor si a altor animale sanatoase este interzisa- doar daca nu prezinta boli incurabile si atestate de medicul veterinar.

   
 2. livia

  Primaria Targoviste are la”butoane'” un „mare strateg” care de peste 10 ani, isi face un titlu de glorie din exterminarea cainilor fara stapan- mentinerea acestuia in staff, reprezinta pastrarea unei atitudini revolute, o mntalitate tribala care nu are de-a face cu democratia si progresul unei societati.

   
 3. livia

  solutii:
  -sterilizarea si crotalierea OBLIGATORIE la proprietar( detinator), macar a femelelor- de aici trebuie inchis robinetul, de aici provine ABANDONUL.
  -sterilizarea si crotalierea tuturor animalelor de pe domniu public( strazi, institutii, piete, periferii, paduri, etc)
  -returnarea in teritoriu ci parteneriat cu protectorii zonali
  – adoptia unde se poate- desi este cam utopica dat fiind oferta de 1000/1 fata de cerere si asta datorita deselor abandonuri si a inmultirii necontrolate.
  Aceasta strategie, trebuie cuprinsa intr-un program national/judete si EXECUTAT CONCOMITENT.

   
 4. livia

  consturile estimate la 500.000 caini pe tara ai strazii x 50 ron/sterilizarea si crotalierea per capita, rezulta un 6-7 mil. euro pe tara- O SINGURA DATA- si rezolvam problema definitiv, in cel mult un an- chiar daca numarul lor ar fi dublu si costurile idem, tot ar fi un pret rezonabil, la cate miliarde de euro se fofileaza din buget pe achizitii publice aiuritoare si uneori inutile, vacante exotice pentru alesii neamului, chermeze locale cu lautari etc… Eu zic ca se merita si trebuie pus osul la treaba – sa se dea trezirea incepand de la guvern in jos, la autoritatile locale – MOBILIZAREA!!!!!!!

   
 5. alina

  Toti care s-au perindat pe la primarie, niciodata nu s-au gandit sa puna in aplicare un program de sterilizare al cainilor.Daca ar fi facut treaba asta , desi banii prevazuti au intrat in buzunarele voastre stimati „domni”, astazi nu v-ati apuca sa faceti crime omorand atatia caini.
  Dar ce va pasa voua. Norocul vostru ca nu sunteti caini , desi si voi muscati pe la spate.Singura motivatie care ma face sa va scriu este sa iau apararea unor fiinte nevinovate, caci altfel pentru mine sunteti mai putin importanti decat bietele animale.Daca asa zisii oameni in loc de pietre ar arunca cu o bucata de paine, va garantez ca bietele animale nu ar musca pe nimeni desi unii merita din plin.Sper ca intr-o buna zi sa platiti pentru rautatea voastra.

   

Adaugă un Comentariu

*