Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Primarii cer SALARII MAI MARI pentru funcţionarii publici!

Primarii cer SALARII MAI MARI pentru funcţionarii publici! 

costel-miu-primar-valea-mare

Constantin Miu, primarul comunei Valea Mare, din judeţul Dâmboviţa, are mari aşteptări de la guvernul de după 11 decembrie 2016. Edilul consideră că există multe legi care trebuie îndreptate, multe acte normative care se bat cap în cap şi care încurcă desfăşurarea normală a procesului administrativ, al accesării fondurilor europene şi al dezvoltării unei comunităţi.

Aflat la al doilea mandat de primar, Constantin Miu este de părere că trebuie neapărat umblat şi la grila de salarizare a funcţionarilor publici. În momentul de faţă, personalul din administraţia publică locală este retribuit cu sume cuprinse înrtre 800 şi 1.200 de lei lunar. În aceste condiţii, spune edilul de la Valea Mare, este dificil să îi mobilizezi, să îi determini să se implice total, să fii sprijinit în demersurile efectuate pentru binele comunităţii.

„Legea achiziţiilor publice s-a modificat în totalitate, tocmai de aceea este nevoie ca în primării să existe un expert pe achiziţii publice. Nu pot angaja un funcţionar bine pregătit pe acest domeniu cu un salariu de 1.200 de lei! Trebuie găsită o soluţie legată de salarizarea funcţionarilor din administraţie, dacă vrem să facem performanţă”, a declarat primarul Constantin Miu.

Adaugă un Comentariu

*