Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 29, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRIMARUL DE LA BĂRBULEȚU, LA UN PAS SĂ-ȘI DEA DEMISIA! Edilul este nemulțumit că bugetul comunei nu este consolidat pe criterii reale

PRIMARUL DE LA BĂRBULEȚU, LA UN PAS SĂ-ȘI DEA DEMISIA! Edilul este nemulțumit că bugetul comunei nu este consolidat pe criterii reale 

marian alexe

Problema este veche și, chiar dacă primarul Marian Alexe a tras semnale de alarmă la toate autoritățile statului, nu a reușit să-i pună capăt. Practic, în ultimii patru ani, alocările financiare din partea Finanțelor Publice se determină pe baza unui număr inexact de locuitori, motiv pentru care bugetul localității a fost micșorat de la an la an.

Conform datelor parțiale ale recensământului din 2011, comuna Bărbulețu are 2.326 de locuitori. În schimb, când se aplică formula de calcul pentru împărțirea fondurilor, se ”bifează” doar 1.521. Asta în condițiile în care pe listele electorale permanente apar 1.926 de cetățeni cu drept de vot! Ceva de genul fiecare statistică cu oamenii ei!

Primarul Alexe încearcă de patru ani de zile să reglementeze această inadvertență, însă degeaba. Anul acesta, situația s-a agravat și mai mult, în sensul că alocările financiare au ajuns la 138.000 de mii de lei, față de 986.000 de mii de lei cât a primit comuna în 2009.

Edilul ne-a declarat că efectiv este prins de mâini și de picioare. Are de achitat bani pentru proiectele europene în derulare, bani pe care-i va recupera de la Uniunea Europeană, însă peste câteva luni, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din bugetul comunei va fi blocat.

Din acest motiv, Marian Alexe se gândește să-și dea demisia pentru că nu are fonduri să mai realizeze nimic în comună, iar lui nu-i place să meargă degeaba la primărie.

Adaugă un Comentariu

*