Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRIMARUL DE LA VULCANA PANDELE A FOST DAT PE MÂNA PARCHETULUI! A încheiat contracte de prestări servicii cu firma administrată de sora sa

PRIMARUL DE LA VULCANA PANDELE A FOST DAT PE MÂNA PARCHETULUI! A încheiat contracte de prestări servicii cu firma administrată de sora sa 

constantin olteanu vulcana pandele

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, Constantin Olteanu „a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât Primăria Comunei Vulcana Pandele, reprezentată de acesta în calitate sa de Primar, a încheiat contracte de prestări servicii, în valoare totală de 44.975 Lei, cu S.C. EMIROX S.R.L. (societate în cadrul căreia sora acestuia este asociat și administrator). Astfel, au rezultat indicii privind posibila încălcare a dispozițiilor art. 2531 din Codul Penal al României.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către OLTEANU CONSTANTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României.

«Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]».

«Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului»”.

Sursa: Agenţia Naţională de Integritate

Adaugă un Comentariu

*