Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » Primul ultramaraton din acest an s-a desfăşurat în Munţii Bucegi

Primul ultramaraton din acest an s-a desfăşurat în Munţii Bucegi 

ultramaraton bucegi

Sâmbătă, 16 mai 2015, în Bucegi s-a desfăşurat primul ultramaraton din acest an, cu două curse: Transilvania100k cu o lungime de 100 km si Transilvania50k, cu o lungime de 50 km, cu punct de start/sosire în curtea Castelului Bran. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Transilvania 100 in parteneriat cu alergatorii montani britanici Amanda si Andy Heading. Au participat 150 de persoane, majoritatea din afara Romaniei, 68 dintre acestea concurând pentru Ultramaratonul de 100 km.

Traseele propuse au fost pentru cursa de 50km: Start din Bran Castel, urcare in Șaua Strunga prin poiana Vaii Gaura, continuare pe creasta Leaotei pana in Bucșa, de unde s-a coborat in Moeciu de Sus. De aici s-a urcat din nou in poiana Vaii Gaura, dupa care s-a coborat in Bran.

La traseul de 100km punctele de urcare si coborare au fost: Start Bran Castel-Poiana Vaii Gaura-Șaua Strunga-Refugiul Salvamont Pestera-Babele-Omu-Valea Cerbului-Busteni-Valea Jepii Mari-Piatra Arsa-Cota 2000-Culmea Nucetu-Cabana Bolboci-Cabana Podul Cu Flori-Culmea Lucacila-Șaua Strungulita-Culmea Leaotei-Varful Bucșa-Moeciu de Sus-Poiana Vaii Gaura-Sosire Bran Castel.

Taxele de participare au fost cuprinse intre 150 si 350 de RON, iar premiile oferite au fost in produse sportive cu specific montan.

Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita a asigurat asistenta pe toata perioada desfasurarii concursului Transilvania 100k, plasand salvatori montani in Pestera, Babele, Bolboci si zona Șaua Strungulița.

Din cei 68 de concurenti, 10 au abandonat cursa, iar unul a pierdut traseul de creasta in zona Bucșa din cauza ceții, fiind dirijat de catre salvamontisti spre Valea Brateiului de unde a fost recuperat cu un mijloc auto.

Adaugă un Comentariu

*