Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 7, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Prinşi între normalitatea lor şi normalitatea noastră!

Prinşi între normalitatea lor şi normalitatea noastră! 

ion obagilaConstat, cu tristeţe, că noi, după atâta amar de democraţie, nu avem o clasă politică adevărată. Şi nici nu este rost să se coacă vreuna! Suntem prinşi în chingile istoriei şi mentalităţii retrograde, de tip fanariot, amestecată cu ceva bolşevism cu iz capitalist! Indivizii gen Dinu Păturică, memorabilul personaj al lui Nicolae Filimon din „Ciocoi vechi şi noi”, bântuie nestingheriţi prin toate mediile societăţii.

Nu mă mir acum, văzându-i pe aşa-zişii politicieni cum se manifestă, că sunt încălecaţi cu o frecvenţă uimitoare de procurorii DNA. Aceşti inşi pe care noi îi alegem dintr-un act reflex, şi ştiu şi ei acest lucru, nu se gândesc decât la interesul lor şi al grupului din care provin. Dorinţa de a face bine naţiunii, comunităţii, nu există. Este ascunsă, pusă la murat în spatele unor lozinci false, gândite prin restaurante şi cabarete.

Aud mai nou că ar exista prin municipiul Târgovişte candidaţi pentru postul de primar doar aşa, de faţadă, de vitrină, din nevoia de a rupe voturile, de a da o şansă în plus unuia sau altuia.

Politica nu mai pare să fie făcută pentru oameni, a devenit o construcţie himerică, falsă, seamănă mai mult cu un cazino. Se strâng tot soiul de jucători ai momentului la roata norocului, învârt, plusează şi aşteaptă. Eventual, să fie sigur că iese ca ei, că se opreşte roata la numărul dorit, au la dispoziţie, dedesupt, o pedală de care ştiu mulţi, dar se fac că nu o văd. Laşitate bine temperată. Totul este un compromis.

Au apărut şi oameni noi, care vor să schimbe lucrurile, care vor să pună capăt sistemului clientelar, jocului cu creta şi pixurile colorate, dar sunt dezavantajaţi de propriile echipe, de proprii analişti, care provin din organismul vechi şi pe care mugurii noului, corectitudinii, nu apar cu una cu două. Sunt obişnuiţi să respire aceeaşi otravă ca şi cei de unde au plecat. Folosesc acelaşi tip de frişcă la preparatul minciunelelor!

Şi atunci, ce mai vrem? Când să sperăm că vom intra în normalitatea noastră, că ne vom rupe de normalitatea lor? În ritmul acesta, niciodată!

Ion Obăgilă

Răspuns la Prinşi între normalitatea lor şi normalitatea noastră!

  1. Petrescu Diana

    Sa înțeleg ca la oamenii noi se încadrează Miculescu ?

     

Adaugă un Comentariu

*