Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRISĂCARU va rezolva problema câinilor din Târgovişte împreună cu iubitorii de animale

PRISĂCARU va rezolva problema câinilor din Târgovişte împreună cu iubitorii de animale 

protocol caini 4

Târgoviştea are şansa să facă un mare pas înainte în ceea ce priveşte fenomenul câinilor fără stăpân, dacă alegerile din 5 iunie 2016 vor fi câştigate de Ciprian Prisăcaru – candidatul PNL. Acesta a semnat, astăzi, un protocol de colaborare, cu Asociaţia „Sufleţel” – condusă de Mariana Vasilescu şi Cristina Păun şi cu Asociaţia „Câini salvaţi din Târgovişte” – reprezentată de cetăţeanul german Daniel Domalski.

Scopul este ca municipiul Târgovişte să devină un oraş european liniştit şi sigur, fără maltratarea câinilor fără stăpân. Cu alte cuvinte, câinii vor fi ridicaţi din stradă folosindu-se metode umane şi nu vor mai fi omorîţi, ci daţi spre adopţie. Logistica şi personalul de specialitate vor fi asigurate de cele două asociaţii, contribuţia Primăriei Târgovişte fiind limitată la informarea locuitorilor oraşului cu privire la desfăşurarea campaniilor de sterilizare gratuită a câinilor.

Prin urmare, administraţia locală va economisi fonduri importante care vor putea fi utilizate pentru lucrări edilitar-gospodăreşti. În acelaşi timp, municipiul Târgovişte nu va mai fi arătat cu degetul de iubitorii de animale din toată lumea fiindcă foloseşte metode barbare şi omoară în masă câinii fără stăpân.

protocol caini 1

„Vorbim despre o problemă foarte importantă în municipiul Târgovişte şi nu numai, o problemă despre care s-a discutat mult de-a lungul timpului, dar nu s-a făcut nimic. Nicio administraţie de până acum nu a făcut nimic în ceea ce priveşte câinii fără stăpân. Nicio administraţie de până acum nu a avut un dialog cu oamenii care se preocupă direct şi bine de problema câinilor fără stăpân din municipiul Târgovişte. Şi eu, în timpul mandatului foarte scurt pe care l-am avut ca viceprimar cu atribuţii de primar, nu am reuşit, şi îmi fac mea culpa faţă de invitaţii de astăzi, să încheg foarte bine relaţia pe care ar fi trebuit să o am încă de atunci cu iubitorii de animale.

PNL

Zilele trecute, în urma unei vizite pe care am făcut-o la adăpostul privat pentru animale fără stăpân situat pe Şoseaua Găeşti, mi-am dat seama ce înseamnă administrarea acestei situaţii la un nivel european, la un nivel pe care ni-l dorim cu toţii. Dacă veţi merge acolo să vedeţi ce se întâmplă, veţi rămâne absolut impresionaţi.

Nu mai vrem să vedem câini maltrataţi în municipiul Târgovişte. Nu mai vrem ca aceste lucruri să se întâmple în faţa copiilor pentru că rămân marcaţi. Pe de altă parte, nu mai vrem nici să vedem persoane muşcate. Spun eu că, în maximum 12 luni de la preluarea mandatului de primar al municipiului Târgovişte, voi reuşi, împreună cu cele două asociaţii, să rezolvăm această problemă”, a spus Ciprian Prisăcaru – candidatul PNL pentru Primăria Târgovişte.

protocol caini 7Cristina Păun – vicepreşedinta Asociaţiei „Sufleţel” din Târgovişte a punctat încă o dată de ce fenomenul câinilor fără stăpân a scăpat de sub control în România şi, implicit, în municipiul Târgovişte. De mai bine de 20 de ani, autorităţile încearcă să elimine efectul fără a umbla la cauză! Cu alte cuvinte, nu vor dispărea câinii de pe străzi, dacă nu se va proceda la sterilizări.

„De câteva luni, primarul nostru (Nota redacţiei: Crisrian Stan – PSD) este întrebat ce se întâmplă cu aceşti câini adunaţi de pe străzi. Peste tot, l-am văzut spunând că sunt adoptaţi. Realitatea este că ei sunt omorâţi. Raportul DSVSA este aici. Adică, putem să minţim la televizor, dar există documente care atestă că sunt omorâţi, nu adoptaţi.

În două sau trei luni, căţelele care sunt nesterilizate pe străzile municipiului Târgovişte vor reproduce pui şi numărul câinilor va fi mult mai mare, chiar dacă, pentru campania electorală, s-au omorât 1.000 de căţei.

Vreau să mai demontez un mit. Am tot auzit că s-a oferit concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, dar nu a venit nimeni. Noi avem aici două cereri de concesionare, ultima din februarie. Am vrut să concesionăm acest serviciu, am vrut să ne ocupăm de câinii fără stăpân, dar ni s-a refuzat acest drept. Nu ceream niciun ban de la Primărie. Aşa că, dacă lăsăm la o parte poveştile, până la urmă minciunile…

Singura soluţie este sterilizarea căţeilor şi nu doar a celor de pe stradă. Cei de pe stradă trebuie adoptaţi. Trebuie să fie sterilizaţi câinii din curţi, pentru că oamenii aruncă puii pe stradă după ce le fată căţeaua. Dacă nu umblăm la cauză, nu o să rezolvăm niciodată problema câinilor. Probabil vă întrebaţi de ce nu s-a rezolvat de 20 şi ceva de ani. Din acest motiv. Nu s-a umblat niciodată la cauză.

Pot să vă dau un exemplu. Municipiul Oradea, care a început sterilizarea din 2004. Acolo, dacă te plimbi pe stradă, nu o să găsiţi nici măcar un câine. Pentru că s-au efectuat sterilizări, nu au fost omorâţi căţei şi lăsaţi alţi 2.000 să se reproducă.

Îi îndemn pe toţi iubitorii de animale din Târgovişte să meargă pe 5 iunie la vot şi să voteze împotriva regimului care a omorît atâtea animale fără nicio vină”, a precizat Cristina Păun.

protocol caini 3Pe aceeaşi idee şi-a concentrat declaraţia şi Mariana Vasilescu – preşedinta Asociaţiei „Sufleţel”, care a punctat că, indiferent ce le-au spus oamenilor, în realitate, reprezentanţii administraţiei târgoviştene nu au dorit până acum să rezolve problema câinilor fără stăpân.

„Voi da girul nostru celor care au promis o altă abordare a fenomenului animalelor fără stăpân, care s-ar fi rezolvat foarte uşor prin două metode: sterilizarea animalelor cu stăpân concomitent cu sterilizarea animalelor străzii. Acest obiectiv nu a fost niciodată atins, nici măcar nu s-a încercat. O felicit pe Cristina. A fost singurul om din Târgovişte şi între puţinii din ţară, care a reuşit să preia câini din adăpostul public pentru a nu fi eutanasiaţi, făcând transferul către adăpostul privat care numără acum 1.000 de câini”, a explicat Mariana Vasilescu.

Daniel Domalski a vorbit despre diferenţele dintre Târgovişte şi Germania. La noi, reprezentanţii autorităţilor i-au promis multe şi n-au făcut nimic. În Germania, cuvântul unui primar este literă de lege. Acolo se pune preţ pe onoare, iar minciuna nu-şi are locul când două entităţi, când doi oameni bat palma. Aşa se rezolvă problemele în Germania şi speră ca protocolul semnat astăzi să fie punct de plecare şi la Târgovişte. Ciprian Prisăcaru a dat asigurări că aşa va fi când va ajunge el primar al municipiului Târgovişte.

protocol caini 2

„Dacă un investitor privat a reuşit, nu văd de ce administraţia locală nu ar reuşi. Împreună, după 6 iunie, vom rezolva această problemă. S-a dovedit până acum că doar municipalitatea singură nu poate face acest lucru. Mi-am dat seama de acest lucru şi vă garantez că, din 6 iunie, împreună, vom rezolva problema câinilor fără stăpân din Târgovişte”.

protocol caini 5

3 Răspunsuri la PRISĂCARU va rezolva problema câinilor din Târgovişte împreună cu iubitorii de animale

 1. Marcel

  Nu e buna idea. asociata „Sufletel” vinde cainii in germania pentru teste clinice pe animale si pentru restaurante.Nu faceti niciun bine .Cainii tot morti o sa sfarseasca

   
  • Aspida

   Nu știam că nemții consumă friptură de câine… 😉
   Bineînțeles că toți câinii vor muri, așa cum muritori suntem toți :(

    
 2. Marcel

  Asociatia „sufletel” trimite cainii in afara sa ii manance altii

   

Adaugă un Comentariu

*