Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PRO AGRO cere conducerii APIA să-şi dea demisia în bloc pentru că i-a minţit pe fermieri!

PRO AGRO cere conducerii APIA să-şi dea demisia în bloc pentru că i-a minţit pe fermieri! 

Sursa foto: www.jurnaluldeilfov.ro

Federația Națională PRO AGRO, în calitate de organizație profesională reprezentativă pe sectorul agricultură și industrie alimentară, solicită demisia de onoare în bloc a conducerii APIA, pentru că nu au respectat termenul anunțat cu privire la plata subvenţiilor la începutul lunii aprilie. Practic, APIA a dat speranţe false fermierilor persoane juridice, care au credite la bănci şi restanţe la furnizori. Din punctul de vedere al Pro Agro, orice explicaţie dată de APIA astăzi nu poate fi credibilă şi nu poate fi acceptată.

„Este bine cunoscut că fermierul român primește cea mai mică subvenție din U.E. și nu este suficient de capitalizat pentru a-și desfășura activitatea pe parcursul unui an de zile din resurse proprii, în comparație cu ceilalți fermieri europeni care fie au resursele necesare, fie primesc credite de la bănci în condiții mult mai avantajoase și își primesc și subvențiile la începutul anului.

Faptul că primește foarte târziu subvenția, are de plătit dobânzi, comisioane, le-au fost introduse bilete la ordin, au conturile blocate, nu au sumele necesare pentru îngrijirea culturilor din toamnă și înființarea culturilor de primăvară îi împing către insolvență/faliment sau reprofilare pe mulți dintre fermierii care sunt corecți și lucrează fiscalizat”, se arată într-un comunicat remis de Pro Agro.

Adaugă un Comentariu

*