Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PRO AGRO: Sănătatea oamenilor nu este de vânzare şi nu se negociază!

PRO AGRO: Sănătatea oamenilor nu este de vânzare şi nu se negociază! 

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Federaţia Naţională PRO AGRO a anunţat că susţine declaraţiile ministrului Agriculturii – Achim Irimescu, referitoare la calitatea îndoielnică a unor produse venite din import şi a solicitat autorităţilor abilitate ale statului stoparea importului de produse care pun în pericol sănătatea publică.

Potrivit PRO AGRO, preţul mediu cu care au fost importate carnea şi preparatele din carne a fost mult sub cel de comercializare pe piaţa UE, ceea ce pune în discuţie calitatea acestora.

„În anul 2015, România a importat carne şi preparate din carne de pasăre, în principal din ţări membre UE, în cantitate de 133 mii tone, 85 mii tone din total fiind importată la preţul de 900 – 910 Euro / tonă, (4 lei/kg) mult sub preţul de vânzare al cărnii de pasăre în carcasă în UE, care a fost de 1.870 Euro/tonă.

S-au făcut analize de laborator, iar rezultatele au arătat că, importurile de ouă în coajă sunt mai vechi decât permite legislaţia UE privind comercializarea ouălor în coajă în vigoare.

Importurile de ouă se fac fără respectarea legislaţiei naţionale în vigoare privind marcarea ddm (data durabilităţii minime), pe coaja oului, lăsând astfel posibilitatea ca ddm-ul să fie marcat în ţară, lucru care poate fi dovedit prin culoarea diferită a cernelii de marcare. Prin marcarea ddm-ului la noi în ţară nu se mai ştie practic data ouatului, aşa cum prevede legislaţia.

Din sesizările fermierilor, există situaţii când carnea de pasăre din import congelată este decongelată şi vândută ca produs refrigerat, lucru nepermis de legislaţia în vigoare. În unele reţele comerciale, de multe ori, se acceptă produse din import care nu respectă legislaţia privind etichetarea cu ţara de origine”, se arată într-un comunicat PRO AGRO.

Adaugă un Comentariu

*