Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROBE: Apa nu este încă potabilă la ieşire din staţia de tratare Pucioasa

PROBE: Apa nu este încă potabilă la ieşire din staţia de tratare Pucioasa 

Sursa foto: www.gazetademaramures.ro

Probele de apă prelevate, sâmbătă – 16 ianuarie 2016, de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa indică o îmbunătătţire a calităţii apei la punctul de ieşire din staţia de tratare Pucioasa şi absenţa coloniilor de „Clostridium perfingens” (bacterie toxicologică foarte puternică) în rezervoarele de înmagazinare Brăneşti şi Vulcana Băi.

În această seară, o echipă mixtă de control din cadrul DSP Dâmboviţa verifică în teren măsurile întreprinse de către Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa şi recoltează probe pentru verificarea parametrilor de potabilitate ai apei.

CITEŞTE ŞI: Apa distribuită în ultimele zile în Pucioasa şi patru comune din jur nu a fost potabilă!

Potrivit DSP, până în acest moment nu au existat prezentări la camerele de gardă ale unităţilor sanitare, care să acuze simptomatologie digestivă legată de consumul de apă provenită din Staţia Pucioasa. De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmbovita nu a fost solicitat pentru urgenţe digestive în zona afectată.

CITEŞTE ŞI: Dosar penal pentru contaminarea lacului de acumulare Pucioasa

Reamintim cititorilor noştri că, sâmbătă – 16 ianuarie 2016, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a întrerupt furnizarea serviciilor, începând cu ora 18:00, în oraşul Pucioasa şi comunele Brăneşti, Doiceşti, Vulcana Băi şi Vulcana Pandele, urmare identificării bacteriei „Clostridium perfingens” în apă. Din informările DSP a reieşit că, de fapt, apa distribuită în ultimele zile în cele cinci localităţi nu era în parametrii de potabilitate, iar populaţia a fost îndemnată să se prezinte la medic imediat ce prezintă simptome de boală digestivă.

Astăzi, autorităţile au anunţat că s-a deschis dosar penal, în vederea identificării celor ce se fac vinovaţi de contaminarea Barajului Pucioasa. Bacteria „Clostridium perfingens” poate ajunge în apă prin deversarea de materii fecale sau organice. Prin urmare, vinovaţii sunt căutaţi în amonte de Barajul Pucioasa.

2 Răspunsuri la PROBE: Apa nu este încă potabilă la ieşire din staţia de tratare Pucioasa

 1. Asipida

  Concluzii de păgubit din Pucioasa:
  1. Stația de tratare a apei Pucioasa NU A TRATAT responsabil apa ce trebuia livrată utilizatorilor ca fiind potabilă.
  Stația de tratare a apei Pucioasa este UN PUNCT DE LUCRU al Companiei de Apă și Canalizare (C.AP.) Târgoviște!
  2. Furnizorul de servicii (C.A.P. Târgoviște) nu a respectat contractul-cadru [art.8, pct.10] de furnizare de servicii conform căruia –deși ȘTIA că apa nu a fost potabilă mai multe zile înainte de 16 ianuarie a.c. [art.8, pct.6]– nu a anunțat cu 48 de ore înainte oprirea furnizării apei, sâmbătă 16.01.a.c., ora18. = reducere cu 10% din valoarea facturii,
  iar anunțul de întrerupere de furnizare a apei «potabile» prin afișare la magazine s-a făcut pe 17.01., cu antedatare / 16.01! = oricum, tot post factum!
  3. Același furnizor nu și-a respectat atribuțiunile de furnizare a apei potabile la furnizor, în urma avariei, anunțând că cisternele plecate de la C.A.P. Târgoviște vor ajunge la Pucioasa la ora 10.
  Nu e suficient: cisternele cu apă trebuie să ajungă la utilizator, NU în oraș, pentru că nu poți pretinde plătitorului de servicii să urce dealul –de la primărie, sau de la spital («centru»!) până acasă– cu canistra cu apă…

  C.A.P. Târgoviște trebuie să-și diminueze facturile pentru luna ianuarie cu câte 20% pentru toți utilizatorii de apă din Pucioasa și localitățile limitrofe afectate, cu care a încheiat contracte de furnizare.

   
 2. baron2000

  E bagata stirea cu un scop.Deja lumea a uitat faptul ca pretul la apa va creste incepnd cu 1 ian.2016

   
  • Asipida

   mda… s-a «băgat» noul preț pe anunțul de sistare a furnizării…

    

Adaugă un Comentariu

*