Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Probele spun că apa este potabilă, populația se plânge de calitate

Probele spun că apa este potabilă, populația se plânge de calitate 

compania de apa

Au băut sau nu cei 10.000 de locuitori din nordul județului Dâmbovița apă nefiltrată timp de trei luni? Pe de o parte, fostul prefect al județului, Iancu Caracota, spune că da și cere demisii în bloc. De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică și Compania de Apă susțin că tot acest scandal al apei, declanșat în urmă cu câteva zile, este unul artificial.

„În anul 2013, conform Legii 458, s-a efectuat monitorizarea de audit pentru 55 de probe de apă. Toate buletinele de analiză, pe parametrii analizati, sunt conforme, mai ales din punct de vedere microbiologic. Nu putem incrimina faptul că se îmbolnăvește populația din cauza apei”, a declarat dr. Cornelia Ionescu, reprezentant al DSP Dâmbovița.

Datele au fost confirmate și de directorul Companiei de Apă. „Vă asigur că nu avem probleme cu calitatea apei. Avem si am avut controale de la toate sistemele statului, DSP, Garda de Mediu, Apele Române. Nimeni nu a găsit vreo problemă legată de ceea ce s-a reclamat”.

Directorul Companiei spune că populația din nordul județului primește aceeași apă de ani de zile, iar susținerile fostului angajat Gheorghe Zarioiu sunt doar campanie de imagine. „Avem un dosar al dânsului prin care putem demonstra că a adus o pagubă de 1,1 miliarde de lei și suntem în cercetări pentru a depune documentele la parchet, fiind vinovat de abuz în serviciu. Dânsul încearcă, cu diverse presiuni, să ne facă să nu mai depunem acest dosar” a precizat domnul Dorin Staicu.

Citește și: „Apa proastă cere demisii la vârf! Fostul prefect a găsit vinovați cinci șefi de instituții”

Adaugă un Comentariu

*