Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » PROCEDURĂ: Legea prevenţiei dă firmelor trei luni să-şi remedieze abaterile, o dată la trei ani

PROCEDURĂ: Legea prevenţiei dă firmelor trei luni să-şi remedieze abaterile, o dată la trei ani 

Sursa foto:stiripesurse.ro

Operatorii economici vor avea posibilitatea să remedieze o abatere constatată la primul control într-un termen de trei luni, potrivit Legii prevenţiei adoptată de Guvern şi care urmează să fie transmisă Parlamentului spre dezbatere şi aprobare.

Facilitatea introdusă pentru antreprenori constă în faptul că, spre deosebire de legislația aflată acum în vigoare, în urma actului de control se dă doar un avertisment, fără aplicarea sancțiunii prevăzute de lege pentru contravenția înregistrată, urmând, după expirarea termenului acordat, în urma unui nou control, fie să se constate remedierea acesteia, fie să se aplice sancționarea pentru neconformare.

Operatorul care a fost identificat ca neconform beneficiază de prevenție o singură dată pentru oricare dintre contravenții, în termen de trei ani de la data aplicării sancțiunii avertismentului.

Vor fi supuse mecanismului prevenţiei 267 de fapte care nu prezintă un grad de pericol social ridicat. Aceste contravenții sunt din domeniile fiscal, legislația muncii, agricultură, turism, ape și păduri, protecția mediului, comunicații, educație, protecția consumatorului, administrației locale, afacerilor interne.

Adaugă un Comentariu

*