Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROCEDURĂ: România, trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE din cauza transportului feroviar!

PROCEDURĂ: România, trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE din cauza transportului feroviar! 

cale-ferata

România, Grecia și Luxemburg au fost trimise în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru netranspunerea în legislația națională a Directivei privind instituirea spațiului feroviar unic european. Statele membre au avut obligația de a se conforma până la data de 16 iunie 2015 – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Întrucât România, Grecia şi Luxemburg nu au făcut acest lucru, Comisia a adresat acestor state membre o scrisoare de punere în întârziere în iulie 2015, urmată de un aviz motivat în februarie 2016. Dat fiind că măsurile naționale de transpunere nu au fost încă adoptate, Comisia a decis să trimită aceste state membre în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, propunând penalități zilnice de 30.310,80 euro pentru Grecia, de 8.710,00 euro pentru Luxemburg și de 29.091,40 euro pentru România.

Directiva urmărește să consolideze rolul organismelor de reglementare naționale în domeniul feroviar, în special în ceea ce privește competența acestora în cazul instalațiilor feroviare, cum ar fi terminalele și stațiile. Ea impune statelor membre să își bazeze relațiile cu administratorii de infrastructură pe contracte multianuale care stabilesc obligații reciproce în ceea ce privește structura de plată și calitatea serviciilor de infrastructură care trebuie furnizate companiilor feroviare. De asemenea, ea cuprinde cerințe privind transparența financiară, astfel încât companiile feroviare și administratorii de infrastructură să păstreze și să publice conturi separate și să controleze fluxurile financiare.

Adaugă un Comentariu

*