Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » INTERCEPTĂRI telefonice pe post de probe. Vezi cum putem fi condamnaţi pe bază de înregistrări chioare şi fonotecate!

INTERCEPTĂRI telefonice pe post de probe. Vezi cum putem fi condamnaţi pe bază de înregistrări chioare şi fonotecate! 

Foto: Cotidianul

Războiul Maior contra Stan şi moartea lui Teo Peter! Cam acestea ar fi gândurile şi sentimentele unui curios ajuns în sala de judecată în care nu mişcau decât o grefieră şi un poliţai. Până şi aceştia respirau cu o anume grijă ca nu cumva să încline balanţa sau să tulbure ordinea lumii, relatează Cotidianul.

În acelaşi timp, mai trebuie spus că procesul Ion Stan reprezintă ”o colaborare exemplară” între diverşi factori de putere. Adică Justiţie, SRI, Preşedinţie, DNA. Asta îl face în acelaşi timp extrem de suspect. Chiar şi PSD-ul, oarecum de acord cu mazilirea incomodului deputat, ar fi pus umărul în desfăşurarea operaţiunii. DE altfel, Ion Stan a început să piardă teren în PSD încă dinainte de celebrul flagrant.

Deputatul Ion Stan a deţinut, ani la rând, funcţia de preşedinte al Comisiei pentru supraveghere a SRI şi mai apoi pe cea de vicepreşedinte al aceleiaşi neputincioase Comisii. Se mai spune că Stan, ştiind prea multe şi nefiind uşor de dus cu zăhărelul, i-ar fi încurcat peste măsură. El le-ar fi atras atenţia asupra dispariţiei unor agenţi acoperiţi, daţi în vileag chiar de oamenii din servicii, despre rapoartele anuale încropite, despre infracţionalitatea economică derulată cu sprijinul autorităţilor sau chiar al demnitarilor.

Tot el a făcut în Parlament o declaraţie politică privitoare la accidentul mortal al cântăreţului Teo Peter. În respectiva declaraţie politică din Camera Deputaţilor, Ion Stan a afirmat că accidentul mortal al cântăreţului clujean de la intersecţia Bulevardului Dacia cu Polonă nu ar fi fost produs de soldatul de la Ambasada Americană, ci chiar de fiul ambasadorului Jeck Dyer Crouch, plecat şi el în mare grabă din România. Iar operaţiunea de cosmetizare a accidentului ar fi fost izbutită cu cooperarea serviciilor secrete române în care Mihai Răzvan Ungureanu n-ar fi nici pe departe străin. Ei bine, de la această declaraţie politică şi de la cea despre falsificarea PIB-ului României, deputatul Ion Stan a început să devină şi ţintă a SRI, şi ”simpatia” oficialilor americani, şi preocuparea lui Traian Băsescu. Ca să nu mai vorbim de PSD şi de Victor Ponta, fericiţi nevoie mare că scapă de un cui bătut în mijlocul uşii de la intrare.

Dosare cu pagini lipsă

Pentru a înţelege mai bine procesul şi înregistrările cu Ion Stan, cât şi strădaniile celor care l-au interceptat şi care au furnizat DNA-ului materialul probator (adică înregistrările de pe DVD-urile sigilate şi aflate pe masa grefierei), trebuie să mai adăugăm că, de la declaraţia privind accidentul lui Teo Peter, între Ion Stan şi George Maior a început un război surd.

Şedinţa din sala pustie a Curţii Supreme avea la acel termen ascultarea înregistrărilor ambientale efectuate de SRI la comanda DNA. Mai trebuie adăugat că, în nenumăratele termene de până acum, apărarea deputatului Stan a cerut completarea dosarului.

Dintr-unul din dosarele acestui proces (parcă 25 la număr) ar fi dispărut câteva foi conţinând stenograma unor convorbiri. Avocatul Doru Viorel Ursu susţine că le-a citit şi că aceste pagini ar proba chiar nevinovăţia clientului său. DNA susţine că a fost vorba doar de o greşeală de numerotare, săritura de la 78 la 85 indicând eroarea unui funcţionar care număra din 7 în 8.

Cum arată înregistrările şi ce probează ele?

Înainte de a relata deschiderea cutiei cu minuni, adică ascultarea DVD-urilor produse de SRI, să mai adaug o scurtă poveste. Electronistul de bază de la Radio Total, celebrul Mini, pe numele său adevărat Filip Cătălin (azi inginer de computere la o mare companie americană din Texas), ne-a chemat prin 1996 să ne arate una dintre ”minunile” sale. Era vorba de câteva cuvinte rostite în studioul Radio Total de o celebră cântăreaţă de muzică pop. ”Bună seara! Sunt (cutare) şi vă sărut pe toţi”. Cu un program special pentru producţia de spoturi audio, Minitehnicus a descompus cele câteva cuvinte ale vedetei în sunete primare şi le-a recompus după cum şi-a imaginat el. Şi cu aceeaşi voce, cu aceeaşi naturaleţe, a rezultat o altă afirmaţie. ”Bună băieţi! Sunt (cutare) şi vă regulez pe toţi”! Am înţeles atunci ce se poate face cu un program deştept şi am introdus câteva reguli şi restricţii privind utilizarea acelui program.

Orice om din România poate fi înregistrat şi, cu o minimă îndemânare, poate fi pus în faţa unor afirmaţii pe care nu le-a făcut niciodată. Iar dacă maşinăria instanţei are comandă, te înfundă cât ai zice peşte.

Citeşte materialul integral pe Cotidianul

Adaugă un Comentariu

*