Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROCES: Doi români din Londra se judecă cu Pro TV pentru că le-a terfelit imaginea!

PROCES: Doi români din Londra se judecă cu Pro TV pentru că le-a terfelit imaginea! 

Cristian Gabriel Groman

Şi-au dorit să schimbe percepţia englezilor despre români şi au ajuns să fie terfeliţi! Alina Răuţă şi Cristian Gabriel Groman, doi conaţionali de-ai noştri stabiliţi de mai mulţi ani de zile la Londra, suferă acum de pe urma faptului că au acceptat, în luna mai, să-şi deschidă casa şi sufletele în faţa unei echipe de filmare a postului de televiziune Pro TV. Li s-a spus că reportajul va constitui un răspuns la emisiunile defăimătoare produse şi difuzate de postul britanic Channel 4.

CITEŞTE ŞI: Victime ale „reportajelor bombă”! Doi români din Regatul Unit, terfeliţi la Pro TV

Cei doi români au fost bucuroşi că pot contribui decisiv la această campanie menită să arate lumii cum sunt românii în realitate: inteligenţi, muncitori, buni profesionişti, oameni serioşi etc. În final, Alina şi Gabriel au fost prezentaţi ca unii care-şi duc viaţa de azi pe mâine, care nu se descurcă în Anglia fără mâncarea trimisă de acasă, de părinţi, care trăiesc calvarul de a sta la coadă în fiecare dimineaţă pentru a merge la baie întrucât locuiesc într-un cămin… Prin urmare, au acţionat în instanţă postul de televiziune Pro TV. Acţiunea în răspundere delictuală contre Pro TV, Rareş Năstase, Andreea Esca şi Cristian Leonte, a fost depusă iri, 26 iunie 2015.

„Considerăm că, prin faptele lor, Pro TV și ceilalți trei pârâți au încălcat nu numai drepturile noastre ci au produs prejudicii de natură morală inclusiv colectivităților de români aflați în Diaspora. Sub aparența apărării drepturilor românilor din Diaspora, în realitate s-a dovedit că se dorește doar senzaționalul. Sub acest aspect, se pare că Pro TV s-a alăturat celor de la Channel 4, care, în acest an, i-au denigrat pe români, în emisiunea lor. Solicităm obligarea pârâților, în solidar, la plata de daune morale în valoare de 200.000 de euro, precum și recunoașterea publică a faptelor ilicite comise, prezentarea de scuze publice și obligarea la retractarea afirmațiilor mincinoase.

Eu şi soţia mea suntem deciși să ne luptăm până la capăt, imaginea noastră şi a românilor din străinătate, fiind grav afectate prin faptele ilicite comise de postul de televiziune Pro TV şi reprezentanții acestora, prin prezentarea, în emisiunea «România din Regatul Unit» din data de 20 mai 2015, respectiv în emisiunea «România, te iubesc» din data de 31 mai 2015, a unor informații false”, ne-a declarat Cristian Gabriel Groman.

Adaugă un Comentariu

*