Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROCES: Încă o amânare a sentinţei în dosarul „Apartamentul din Bruxelles”, pârât Florin Popescu

PROCES: Încă o amânare a sentinţei în dosarul „Apartamentul din Bruxelles”, pârât Florin Popescu 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: unimedia.info)

Apartamentul pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa l-a avut închiriat pe vremea când conducerea judeţului era portocalie a creat probleme fostului preşedinte CJD, Florin Popescu.

În urma unui control al Curţii de Conturi, s-a constatat un prejudiciu de 158.888 de lei creat bugetului judeţului din cauza efectuării unor plăţi, cu titlu de chirie, pentru apartamentul din Bruxelles, în care, după cum spun unii, erau cazate persoane ce veneau cu treburi în Capitala Europei sau, pur şi simplu, la plimbare.

Sumei i se adaugă şi penalităţi de 11.459 de lei. Adrian Ţuţuianu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la momentul în care a venit la conducere, a reziliat contractul de închiriere, considerând că este o povară în plus pentru bugetul judeţean, iar locuinţa nu prea îşi găseşte utilitatea. Ba mai mult, şeful CJD a formulat plângere împotriva lui Florin Popescu pentru recuperarea prejudiciului constatat de Curtea de Conturi.

Pe 21 martie 2016, o instanţă a Secţiei Civile din cadrul Tribunalului Dâmboviţa ar fi trebuit să dea pronunţarea în acest caz în care Florin Popescu are calitatea de pârât, însă decizia a fost amânată pentru încă o săptămână, până pe 28 martie 2016. Procesul a demarat în urmă cu trei ani.

Florin Popescu se află, în momentul de faţă, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Mărgineni, fiind condamnat la 2 ani de închisoare pentru mită electorală.

Adaugă un Comentariu

*