Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PROCES: Moftul fostului edil Dănuţ Bădău costă scump Primăria Pucioasa şi cetăţenii oraşului

PROCES: Moftul fostului edil Dănuţ Bădău costă scump Primăria Pucioasa şi cetăţenii oraşului 

Constantin Ana - primar oraşul Pucioasa

Fostul primar al oraşului Pucioasa, Dănuţ Bădău, a lăsat o grea moştenire administraţie publice locale şi cetăţenilor. Ambiţia lui Bădău de a nu conlucra cu autorităţile judeţene şi a deschide procese prin care contesta Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI Salubritate creează mari probleme actualei echipe de conducere şi pune în dificultate peste 1.700 de proprietari, care au rămas cu datorii la taxa de habitat, adică pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer.

Primăria are de recuperat de la localnici suma de 240.000 de lei (2,4 miliarde de lei vechi). Situaţia a fost generată de faptul că două procese deschise de Bădău împotriva ADI Salubritate, pe când era primar, au fost pierdute în instanţă.

„Până la 31 decembrie 2016, avem de plată 806.792 de lei, adică Primăria Pucioasa trebuie să plătească 8 miliarde de lei vechi către ADI Salubritate. Vestea tristă este că, pe lângă faptul că avem majorări şi penalităţi, că avem cotizaţia neplătită din 2011, avem de recuperat de la populaţie suma de 240.000 de lei”, a mărturisit Ana Constantin – actualul edil al oraşului Pucioasa.

Acesta recunoaşte că se află acum într-o situaţie ingrată din cauza nesăbuinţei fostului edil, fiind forţat de lege să recupereze de la cetăţeni sumele restante.

„Nu am ce să fac. Curtea de Conturi va imputa Primăriei Pucioasa aceste sume. Mă doare sufletul că va trebui să bat la 1.700 de uşi pentru a recupera nişte bani care trebuiau încasaţi la timpul lor. Tot acest haos se răsfrânge asupra mea şi asupra populaţiei. Este cea mai ingrată misiune pe care o am în acest oraş. Mă doare sufletul, dar trebuie să o fac. Nu va fi uşor să stai şi să le explici oamenilor că, timp de 5 ani de zile, cineva nu şi-a făcut treaba, iar acum, eu, obligat printr-o hotărâre a instanţei, trebuie să plătesc şi să recuperez banii de la cetăţeni”, a precizat primarul Pucioasei.

Edilul este supărat pentru că, în loc să se ocupe de noua construcţie a oraşului, de proiectele de dezvoltare, trebuie să repare ce a stricat Bădău.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că nu noi suntem vinovaţi de cele întâmplate. Situaţia a degenerat din cauza lipsei de interes a fostului primar Dănuţ Bădău, a interesului său pentru orice altceva decât pentru lucrurile normale”, a mai spus Constantin Ana.

Adaugă un Comentariu

*