Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ATENŢIE! Alarmare publică pentru situaţii de protecţie civilă! Nu intraţi în panică!

ATENŢIE! Alarmare publică pentru situaţii de protecţie civilă! Nu intraţi în panică! 

oras inaltime

Miercuri, 19 aprilie 2017, se va desfăşura, în judeţul Dâmboviţa, exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017. În intervalul orar 10:00-12:00, locuitorii judeţului Dâmboviţa vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare.

Prin acest exerciţiu se va urmări verificarea atât a fluxurilor de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și a modului de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările ISU.

Adaugă un Comentariu

*