Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 24, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PROGRAM: Deputata Carmen Holban prezintă politicile PSD pentru tineri

PROGRAM: Deputata Carmen Holban prezintă politicile PSD pentru tineri 

carmen holban - tineri

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, a prezentat, astăzi, de Ziua Naţională a Tineretului, cele mai importante măsuri pe care Partidul Social Democrat le are în vedere, ca sprijin pentru tânăra generaţie.

„Cu toții știm faptul că principala problemă cu care se confruntă tinerii este cea a șomajului, care este, în rândul lor, mult mai accentuată decât în rândul altor categorii de vârstă. Acesta este motivul pentru care, ca parte a Programului de Guvernare PSD 2016-2020, măsurile dedicate combaterii acestui fenomen vor fi intensifiate în următorii ani”, precizează Carmen Holban.

10 puncte din strategia PSD pentru tineri
1. Implicarea în educația complementară a tinerilor prin crearea și gestionarea de programe naționale de formare în parteneriat cu Ministerul Muncii.
2. Promovarea culturii și activităților vocaționale prin dezvoltarea taberelor tematice. Înființarea de programe naționale pentru pregătirea vocațională a tinerilor (muzică, pictură etc.) în parteneriat cu Ministerul Culturii și Ministerul Educației.
3. Implementarea programului național de consiliere și orientare în carieră în parteneriat cu Ministerul Muncii și Ministerul Educației.
4. Implementarea programului național pentru promovarea voluntariatului, a educației civice și a implicării sociale în parteneriat cu Ministerul Educației.
5. Crearea unui program al egalității de șanse pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate (tineri din mediul rural, tineri cu dizabilități, tineri de etnie romă etc) pentru integrarea socială și financiară a acestora.
6. Crearea unui program de prognoză a evoluției pieței muncii, de gestiune a curriculei școlare împreună cu Ministerul Educației și Ministerul Muncii.
7. Asigurarea transportului gratuit pe calea ferată pentru toţi studenţii din România, începând cu anul 2017.
8. Deschiderea unui fond locativ pentru tineri, în parteneriat cu administrațiile publice locale, prin care tinerii să poată avea acces la locuințe cu chirie mai ieftină.
9. Finanțarea unui program de înființare, pe lângă primării, a centrelor comunitare de tineret care să coordoneze cursuri de limbi străine, cursuri de antreprenoriat, cursuri de utilizare a calculatorului, cursuri de muzică, cursuri de pictură, cursuri foto dar și punerea gratuită la dispoziția tinerilor și a cetățenilor a bazelor sportive de interes comunitar, sub îndrumarea unui instructor sportiv.
10. Introducerea unui program de stimulare a revenirii tinerilor în țară printr-un pachet de instalare: generarea unui set de stimulente financiare în vederea atragerii tinerilor înapoi în țară, precum subvenționarea chiriei, garantarea unui fond de investiții, scutirea de impozit pentru o anumită perioadă de timp etc.

Adaugă un Comentariu

*