Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROGRAM: 300 de elevi din 4 judeţe se vor afla vara aceasta în Tabăra Meseriaşilor OMV Petrom!

PROGRAM: 300 de elevi din 4 judeţe se vor afla vara aceasta în Tabăra Meseriaşilor OMV Petrom! 

tabara meseriasilor omv

Duminică, 16 iulie 2017, OMV Petrom dă startul, la Bran, în judeţul Braşov, unei noi ediţii a Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei. Pe parcursul a cinci săptămâni, 300 de elevi de la 23 de școli profesionale și licee tehnologice din județele Argeș, Bacău, Dâmbovița și Buzău vor participa la un participa la un program intens, care vizează atât o profilare vocațională, cât și cursuri de dezvoltare personală, ateliere practice și seri tematice. Alături de aceștia vor fi prezenți in tabără și 55 de profesori.

CITEŞTE ŞI: Meseriaşii sunt cei care pot construi brandul de ţară al României

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii învață noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial și eco-civic, dar și cum să se prezinte în fața unui angajator sau cum să redacteze un CV. Atelierele practice simulează un program de muncă real în care elevii învață noțiuni de bază despre meseria aleasă, primesc roluri și responsabilități și lucrează cot la cot cu mentorii lor – profesioniști din domeniu. La final, viitorii meseriași lucrează alături de mentorii lor pentru a realiza un proiect final de amploare, specific meseriei alese.

„În ultimii 2 ani, am văzut în fiecare vară cum se transformă sute de elevi, în doar o săptămână. Cum din tinerii temători, neîncrezători și derutați, devin curajoși, visători și, cel mai important, mai pregătiți pentru piața muncii. În tabără ne dorim să le aducem profesioniștii aproape și să le dăm ocazia să experimenteze meseria lor cu adevărat și să cunoască viitori angajatori. Anul acesta, ne bucurăm să avem alături de noi doi mari angajatori: City Grill și Enel, care se vor implica în seriile selectate, pentru formarea viitorilor meseriași!”, spune Mona Nicolici – manager Sustenabilitate OMV Petrom.

CITEŞTE ŞI: Robert Iancu, trainer: Nimic nu poate să te oprească, decât propriile bariere!

Anul acesta, tabăra va pregăti încă 300 de viitori meseriași, care vor lucra cu profesioniști și mari companii partenere:

• Petroliști, în perioada 16 iulie – 22 iulie. Mentorii elevilor vor fi specialiștii OMV Petrom.
• Bucătari și ospătari, în perioada 30 iulie – 5 august. Mentorii vor fi Chef Cezar Munteanu și Cristian Cristea, din partea companiei City Grill
• Mecanici, în perioada 6 – 12 august. Elevii vor lucra alături de Președintele Asociației Române de Drift auto, Gabriel Onofrei
• Croitori, în perioada 20 – 26 august. Mentorul acestei serii este designer-ul român Ioana Ciolacu, clasată în top 10 designeri de către Forbes România
• Electricieni, în perioada 27 august – 2 septembrie. Mentorii vor fi inițiatorii proiectului EFdeN: Claudiu Butacu și Mihai Toader- Pasti, alături de companiile de distribuţie din grupul ENEL

CITEŞTE ŞI: Tabăra Meseriaşilor OMV Petrom, o metodă inedită de educaţie!

„Am decis să ne alăturăm proiectului Tabăra Meseriașilor deoarece credem că este o nevoie reală de meseriași profesioniști în domeniul ospitalității și nu numai. Anul trecut am fost în calitate de invitat în tabără și am văzut cum elevii se transformau în bucătarii sau ospătarii de care și noi am avea nevoie în restaurante noastre – motiv pentru care, doi dintre aceștia sunt acum angajați City Grill. Anul acesta mergem mai departe și suntem parteneri în proiect, în speranța să putem recruta cât mai mulți dintre elevii meseriași!”, precizează Cristian Cristea – training manager City Grill.

La sfârșitul taberei, 40 de viitori meseriași vor primi burse în valoare de 500 de lei/lună, în anul școlar 2017-2018. De asemenea, cei 55 de profesori vor participa în cadrul taberei la un curs de specialitate despre organizat de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Până acum, în cele două ediții ale Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei (2015 și 2016) au fost formați 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sondă, bucătari, croitori și frizeri) și 95 de profesori din 38 de licee tehnologice și școli profesionale din județele Prahova, Gorj, Dâmbovița, Bacău, Argeș și au fost acordate 60 de burse de studiu în valoare totală de peste 73.000 de euro.

Adaugă un Comentariu

*