Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PROGRAM: Mai mulţi bani pentru tinerii talentaţi din sport şi artă!

PROGRAM: Mai mulţi bani pentru tinerii talentaţi din sport şi artă! 

moll romania

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a zecea ediție a Programului MOL de promovare a tinerelor talente „Pot ajuta?”. Începând cu ediția jubiliară, sprijinul acordat de MOL România tinerilor talentați din domeniul sportului și artei a fost majorat la 350.000 de lei anual. Solicitările pot fi depuse până la data de 27 iunie 2015, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.roși www.molromania.ro.

„Prezenţa noastră continuă, stabilă și activă de nouă ani în comunitățile tinerilor artiști și sportivi ne-a permis să întâlnim tineri ale căror calități și aptitudini servesc drept exemplu pentru noi toți; oameni care, pe lângă talent dau dovadă de valori morale solide, disciplină mentală și caracter de admirat. Ei ne demonstrează, prin sutele de medalii și rezultate pe care le-au obținut în acești ani, că nu este loc de automulțumire. Avem un angajament să le fim alături. Cu gândul la viitorul nostru ca societate, ne simțim onorați să sprijinim tinerii talentați atunci când se află la începutul carierei lor”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România.

Tinerii se pot înscrie în program atât individual cât și în cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice. În timpul celor nouă ani de existență continuă a programului, MOL România a acordat finanțări în valoare de peste 2.160.000 de lei unui număr de 2.160 de sportivi şi tineri artişti din toată țara. Beneficiarii ediției 2014 au obținut peste 550 de medalii la campionate, cupe și competiții mondiale, continentale, internaționale și naționale.

”Majorarea sprijinului financiar la 350.000 lei oferă posibilități lărgite tinerilor în achiziționarea echipamentelor sportive și a instrumentelor artistice sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri și festivaluri interne sau internaționale. Pe lângă obţinerea sprijinului material, prin participarea la acest program, tinerii învaţă şi despre accesarea şi administrarea resurselor necesare pentru activitatea lor, iar noi le suntem parteneri şi în acest efort”, adeclarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

La evenimentul de lansare au participat membri ai juriilor de sport și de arte: Violeta Beclea-Székely, Ivan Patzaichin, Doina Sava, Márkos Albert.  Aceștia au vorbit despre importanța existenței programului, necesitatea finanțării tinerilor talentați, utilizarea finanțărilor primite în dezvoltarea sportivă și artistică, precum și despre rezultatele obținute de tineri.

Nouă beneficiari al ediției precedente au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de scrimera Amalia Tătăran, medaliată cu bronz la campionatele mondiale și europene de spadă, susținută și ea la ediția precedentă a programului„MOL – Pot ajuta?”.

Ambasadorii programului sunt: Noémi Bálint, campioană națională la atletism; Benedicta Cadăr, interpretă nai; Mălina Ciobanu, violonistă; Ada Ciontu, artist desen; Mircea Dumitrescu, violonist; Emil Imre, patinator viteză, medaliat cu aur și argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European; Ștefan Mușei, medaliat cu argint la Cupa României sanie; Alexandra Predescu, campioană mondială la scrimă; Teatrul Independent Osonó.

Adaugă un Comentariu

*