Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 27, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PSD vrea să relanseze economia eliminând impozite şi taxe

PSD vrea să relanseze economia eliminând impozite şi taxe 

corneliu-stefan

Corneliu Ştefan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi candidat pentru un mandat de deputat în Parlamentul României, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, „Programul Economic al PSD”, care va fi aplicat de către social-democraţi imediat după câştigarea alegerilor. Creşterea economică, eliminarea impozitelor pe venit pentru salariaţii şi pensionarii care au mai puţin de 2.000 de lei brut pe lună, creşterea veniturilor şi reducerea birocraţiei se regăsesc printre obiectivele programului.

„PSD propune ca impozitul pe venit să scadă de la 16% la 0%, de la 1 ianuarie 2018, pentru salariații care au sub 2.000 de lei brut pe lună, și de la 16% la 10% – pentru cei cu un salariu brut lunar peste 2.000 de lei. Și pentru pensionarii care au mai puțin de 2.000 de lei brut pe lună urmează să fie eliminat impozitul pe venit și redus de la 16% la 10% pentru cei care depășesc 2.000 de lei brut pe lună. Aceste măsuri sunt însoțite și de scăderi sau eliminări preconizate ale contribuțiilor (CAS, CASS, șomaj, concedii etc.), urmând ca pensionarii să nu mai plătească contribuțiile la sănătate”, a precizat Corneliu Ştefan.

Românii care desfăşoară activităţi independente şi realizează venituri egale sau mai mici cu 24.000 de lei anual nu vor mai plăti impozit către stat, dacă se va aplica „Programul Economic al PSD”, iar cei care au venituri ce depăşesc 24.000 de lei vor achita un impozit de 10%, faţă de 16% cât este în prezent.

„PSD dorește şi eliminarea impozitului pe venitul agricol, de la 1 ianuarie 2018, precum și a impozitului pe autoturisme (capacitatea cilindrică mai mică de 1,600 centimetri cubi), motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport marfă. De asemenea, se dorește scăderea TVA general de la 20% la 18%, la 1 ianuarie 2018″, spune Corneliu Ştefan.

Social democraţii au depus astăzi în Senat un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, de la 1 ianuarie 2017. Între acestea se regăsesc: timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Răspuns la PSD vrea să relanseze economia eliminând impozite şi taxe

  1. moshu49

    ca pensionar ar trebui să mă bucur…
    dar crezi că s-ar mai uita vreo oglindă din casa asta la mine?
    despre deficitul bugetar suplimentar ce se creează prin aceste măsuri nu ne șoptește nimeni nimic? :(

     

Adaugă un Comentariu

*