Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROGRAM: „Ştafeta Munţilor” şi „Eco Junior” continuă şi în 2017. Pentru un viitor verde!

PROGRAM: „Ştafeta Munţilor” şi „Eco Junior” continuă şi în 2017. Pentru un viitor verde! 

stafeta-muntilor

Veste bună pentru pasionaţii de turism şi sport din România! Campionatul Naţional „Ştafeta Munţilor” şi proiectul „Eco Junior” vor continua şi anul viitor, anunţă Asociaţia Drumeţii Montane.

Conform calendarului întocmit, în 2017, şapte ONG-uri vor organiza, în diverse locaţii din România, în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv „Ştafeta Munţilor”, evenimente ce au ca obiectiv promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecția ecosistemelor și dezvoltarea spiritului ecologic al acestora; dezvoltarea spiritului de echipă și apartenența la grup, dezvoltarea relațiilor interumane; cunoașterea potențialului turistic și sportiv al zonelor montane din ţara noastră.

Pentru cadrele didactice din România, Asociația Drumeții Montane va organiza și în 2017 proiectul ECO JUNIOR. În acest an asociația, în parteneriat cu 580 de instituții de învățământ a organizat cel mai mare proiect de turism, sport și ecologie, unde aproape 3000 de cadre didactice au desfășurat activități în perioada Ianuarie – August sub un singur nume: „Eco Junior 2016”. Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective și implicarea în activități eco-recreative prin joc. Copiii implicați în Eco Junior 2016 au participat, pe echipe, la diverse activități în funcție de vârsta lor și au învățat că este foarte important să lucreze împreună, să se sprijine și să dobândească abilități specifice.

Asociația Drumeții Montane este sprijinită în prezent de către SC Manpres Distribution SRL, Yli Eternit Acces SRL, CH-center.com, Elmo-Print, O & R Bacău, Zimbrul Carpatin Pitești. Dacă te pasionează turismul, sportul și ecologia și vrei să faci parte din echipa Asociației Drumeții Montane te invităm să te înscrii ca voluntar pe www.asociatia.drumetiimontane.ro

Adaugă un Comentariu

*