Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROGRAM: Studenţii români învaţă limba, istoria şi cultura ţărilor baltice şi nordice

PROGRAM: Studenţii români învaţă limba, istoria şi cultura ţărilor baltice şi nordice 

Sursa foto: Facebook

50 de studenţi români participă, până pe 16 august 2015, la activităţile organizate în cadrul Şcolii de vară „CoolPeace” de la Târgovişte, menită să le deschidă noi orizonturi culturale, prin cursuri de limbi scandinave, finice şi baltice, module de cultură, istorie, cinematografie sau geografie a ţărilor nordice şi baltice, precum şi diferite workshop-uri.

„Vor fi abordate, cu precădere, teme care exprimă valori comune ale României, Norvegiei și țărilor din regiunea Mării Baltice, în special cultura și pacea; acestea se regăsesc pe parcursul mai multor cursuri susținute de specialiști în istorie și relații internaționale, dar și în cadrul atelierului de lucru denumit sugestiv «Tinerii lumii promovează o cultură a păcii. Contribuția tinerilor din diverse părți ale lumii la realizarea unei culturi a păcii»”, a precizat prof. univ. dr. Silviu Miloiu – director de proiect și director al Departamentului pentru Studii în Limbi Străine din cadrul UVT.

Scopul Şcolii de vară „CoolPeace” îl reprezintă realizarea unui schimb de bune practici și a unui transfer de cunoaștere și valori între profesorii români și cei din zona baltică sau scandinavă. Acest program educaţional este organizat anual de Universitatea Valahia, în parteneriat cu universitățile norvegiene Agder și Oslo, cu Asociația Română pentru Studii Baltice și Nordice (ARSBN), cu Ambasada Lituaniei în România ți cu Institutul Român pentru Acțiune, Instruire și Cercetare în Domeniul Păcii.

 

Adaugă un Comentariu

*