Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 28, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROGRAM: Trei IT-işti din Cluj te ajută să-ţi faci firmă în 5 minute!

PROGRAM: Trei IT-işti din Cluj te ajută să-ţi faci firmă în 5 minute! 

conferinta informaticieni cluj

Trei tineri specialişti în IT din Cluj au creat un sistem informatic care generează rapid toate documentele de care are nevoie viitorul antreprenor pentru înfiinţarea firmei (SRL, SRL-D sau PFA), reducându-se astfel cu peste 90% procesul birocratic. Proiectul „Fă-ţi firmă în 5 minute!” se derulează pe platforma www.approd.ro, unde trebuie să vă creaţi un cont. Apoi, introduceţi datele personale de identificare, denumirea preferenţială a firmei (platforma atenţionează dacă acea denumire este înregistrată deja sau nu), datele de identificare ale asociaţilor, capitalul social, sediul firmei, codurile CAEN. În doar câteva minute, veţi primi, prin e-mail, toate documentele gata completate pe care nu trebuie decât să le semnaţi şi să le depuneţi la sediul Registrului Comerţului.

“Speram ca, în viitorul apropiat, întreg procesul să se facă din faţa unui calculator sau telefon mobil şi să eliminăm şi acel singur drum pe care viitorul antreprenor trebuie să îl facă până la Registrul Comerţului pentru depunerea actelor. Ar fi extraordinar pentru România şi este foarte realizabil acest sistem de înfiinţare de firmă 100% online, în 5-10 minute. Ne dorim şi sperăm că vom avea oportunitatea să îl implementăm, dar pentru asta avem nevoie de puţină deschidere din parte instituţiilor. Înfiinţarea unei firme este primul pas în proiectul pe care îl derulăm, iar în funcţie de deschiderea statului, vom putea continua cu automatizarea şi a altor instituţii cu un grad ridicat al birocraţiei”, declară Raul Pop – unul dintre inventatori.

Cei trei tineri clujeni – Raul Pop, Mihai Negrean şi Alin Vlasin – vor să implementeze un sistem asemănător şi în relaţiile cu alte instituţii ale statului şi să contribuie major la eliminarea birocraţiei din România.

De la stânga la dreapta: Alin Vlasin, Raul Pop şi Mihai Negrean

De la stânga la dreapta: Alin Vlasin, Raul Pop şi Mihai Negrean

Adaugă un Comentariu

*