Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PROGRES: Exploatările forestiere ilegale s-au redus considerabil în ţările UE

PROGRES: Exploatările forestiere ilegale s-au redus considerabil în ţările UE 

Foto: nazone.ro

Uniunea Europeană este pe drumul cel bun în ce priveste combaterea exploatărilor forestiere ilegale și a comerțului cu produse din lemn provenite din astfel de surse, însă sunt necesare eforturi suplimentare pentru îmbunătățirea situației din domeniu, se arată în cel mai recent raport privind punerea în practică a regulamentului ce stabileşte obligaţiile operatorilor ce introduc pe piață lemn și produse din lemn – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

S-au înregistrat progrese și în ce privește numărul de state membre care nu respectau normele europene, acesta scăzând de la 18 în iulie 2014, la doar 4 în iunie 2015. Printre acestea din urmă se află și România, iar Comisia Europeană a lansat contra ei o procedură referitoare la încălcarea obligațiilor de stat membru (infringement), în luna septembrie 2015.

Regulamentul (UE) nr. 995/2010 stabilește trei obligații principale: interzicerea plasării pe piață a lemnului recoltat ilegal sau a produselor derivate din acesta; verificarea antecedentelor (due diligence) furnizorilor și păstrarea documentelor justificative în ce privește furnizorii și clienții.

Adaugă un Comentariu

*