Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 7, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » PROIECT: 500 de euro lunar pentru tinerii români care se întorc din străinătate

PROIECT: 500 de euro lunar pentru tinerii români care se întorc din străinătate 

Sursa foto: www.campusbuzau.ro

Senatorul UNPR Constantin Popa a iniţiat un proiect de lege interesant, care, în opinia demnitarului, va avea darul să-i readucă acasă pe tinerii plecaţi să-şi facă un rost în străinătate. Dacă sunt dispuşi să renunţe la viaţa de imigrant, românii, pe lângă salariul câştigat, vor mai primi lunar, timp de un an de zile, câte 500 de euro.

Potrivit proiectului legislativ iniţiat de senatorul UNPR-ist, pot beneficia de acest sprijin tinerii până în 35 de ani. Se mai spune în respectivul document că nu este neapărat nevoie ca tânărul reîntors în ţară să se angajeze, ci poate să desfăşoare o activitate în propria gospodărie, dacă locuieşte în mediul rural.

Senatorul Constantin Popa a găsit şi o sursă de finanţare pentru materializarea proiectului său. Parlamentarul UNPR crede că banii pot veni din scumpirea cu numai 0,05 lei a ţigaretelor, a produselor fastfood şi a băuturilor carbogazoase. Sumele adunate pot fi depuse într-un fond de solidaritate din care vor fi plătiţi cu câte 500 de euro lunar, pe o perioadă de un an, tinerii care revin în România.

Adaugă un Comentariu

*