Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 3, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROIECT: 735 de elevi din 8 judeţe vor studia gratuit educația rutieră la clasă

PROIECT: 735 de elevi din 8 judeţe vor studia gratuit educația rutieră la clasă 

abcdar-rutier

Elevii din clasele a III-a şi a IV-a de la şcolile din Tărtăşeşti şi Voineşti, judeţul Dâmboviţa, vor studia gratuit la clasă educația rutieră, pe baza unui kit educațional ce oferă acces la conținuturi de învățare practică și materiale care susțin formarea unui comportament preventiv în trafic, în cadrul proiectului educațional „Drum sigur – ABCdar rutier” implementat, pentru al treilea an consecutiv, de Junior Achievement (JA) România și Holcim România.

Prin intermediul a șase teme, clasele participante parcurg exerciții de tip learning by doing, prin care descoperă și își însușesc importanța respectării regulilor de circulație pentru deplasarea sigură pe drumurile publice și în condiții speciale, identifică semnele rutiere și normele de conduită în mijloacele de transport public. Pe parcursul activităților, elevii descoperă specificul rutier al localității lor, analizează situații de risc și eventualele consecinţe ale neaplicării regulilor rutiere.

În dezvoltarea temelor prezentate la clasă, alături de profesori sunt implicați atât polițiști rutieri, cât și consultanţi voluntari ai companiei Holcim România, care împărtășesc elevilor sfaturi practice pentru a fi în siguranță pe drumurile publice sau la locul de joacă.

În cadrul edițiilor anterioare, peste 1.200 de elevi au participat la proiect, 70% dintre aceștia beneficiind de prima experiență complexă de educație rutieră, derulată pe parcursul unui an școlar. Anul acesta, sunt incluşi în program 735 de elevi din 15 localităţi din 8 judeţe: Câmpulung, Cetățeni, Stâlpeni, Stoenești, Valea Mare-Pravăț (Argeș), Aleșd (Bihor), Brașov (Brașov), Cluj-Napoca, Turda (Cluj), Tărtășești, Voinești (Dâmbovița), Chitila (Ilfov), Horia, Roman (Neamț), Timișoara (Timiș).

Adaugă un Comentariu

*