Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » PROIECT: Atenție, contribuabili! Ministerul de Finanțe introduce penalitatea de nedeclarare

PROIECT: Atenție, contribuabili! Ministerul de Finanțe introduce penalitatea de nedeclarare 

bani

In Noul Cod de Procedura Fiscala sunt prevazute reglementari prin care se reduc penalitatile de intarziere la plata contributiilor fiscale de la 0,03% pe zi la 0,02% pe zi. De asemenea, in acelasi proiect se mentioneaza ca vor fi introduse penalitati pentru nedeclararea obligatiilor fiscale, asa cum a anuntat ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu. Sunt vizati cei care fac evaziune fiscala.

„Vrem respect pentru contribuabilul onest si sa fim foarte duri cu cei care fac evaziune fiscala. Pana acum penalitatile de intarziere erau foarte mari si acum au scazut de la 0,03% pe zi de intarziere la 0,02%. Asta inseamna 7,3% pe an comparativ cu 10,95% pe an”.

Ministrul de Finante a explicat și modalitatea in care se va aplica aceasta noua penalitate de nedeclarare, informeaza Agerpres.

„Penalitatea este de 25% din obligatia fiscala daca suma stabilita este mai mare de 25% din obligatia declarata. Dar, daca omul a gresit cu intentie, dar totusi vrea sa se corecteze, penalitatea se reduce cu 75% daca persoana respectiva plateste penalitatea in timpul prevazut de lege sau se conformeaza esalonarilor stabilite cu organul de control. Penalitatea nu se aplica daca contribuabilul se conformeaza voluntar si isi corecteaza aceasta nedeclarare inainte de inspectia fiscala”.

Sursa: contabilul.ro

 

Adaugă un Comentariu

*