Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PROIECT: Cezar Preda și Iancu Caracota vor să reducă noianul de comune din România!

PROIECT: Cezar Preda și Iancu Caracota vor să reducă noianul de comune din România! 

iancu caracota - cezar preda

Parlamentarii PNL de Dâmbovița, Cezar Preda – deputat și Iancu caracota – senator, vor propune conducerii partidului, în această toamnă, un proiect de reorganizare administrativă a României, care să fie apoi susținut în forul legislativ al țării. În opinia demnitarilor liberali, în România există prea multe unităţi teritorial-administrative, multe dintre ele care nici măcar nu se pot întreţine.

Cezar Preda a declarat că PNL are obligaţia de a pune ţării pe masă o reorganizare administrativă aşa cum trebuie, „cu un număr suplu de UAT-uri , cu un personal bugetar de 700.000 de mii de oameni şi nu de 1.400.000, câţi sunt acum”. Deputatul a dat ca exemplu Polonia, care a înfăptuit reorganizarea administrativă şi a ajuns de la 10.500 de unităţi administrativ-teritoriale la doar 1.500.

„La noi, din cauza dorinţei de a lua voturi de la toată lumea şi de frica primarilor, care, vezi Doamne, prin reorganizare, nu mai sunt aleşi sau nu mai sunt în funcţie, toată lumea s-a ferit. Nici măcar legea salarizării unice nu favorizează personalul care lucrează în primăriile mici, fiindcă, din lipsă de resurse financiare, nu îşi vor putea asigura salariile”, a precizat Cezar Preda.

În Dâmboviţa, cu ceva ani din urmă, prin grija unor parlamentari, pe harta administrativă a judeţului au apărut o serie de localităţi noi, prin scindarea unor comune mari. Din Bărbuleţu s-au rupt satele Pietrari şi Râul Alb, devenind comune. Răscăieţi, care aparţinea de Vişina, a devenit comună. Vlădeni s-a dezlipit de Dărmăneşti. Văcăreşti a pierdut Pierşinari, Lucieni a rămas fără Raciu, sate care au devenit comnune.

Adaugă un Comentariu

*