Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PROIECT: Construcţia megaspitalului republican „Carol Davila”, prioritate zero a PSD

PROIECT: Construcţia megaspitalului republican „Carol Davila”, prioritate zero a PSD 

carmen-holban

Sociali-democraţii promit să se aplece serios, după câştigarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie, asupra problemelor existente în sistemul de sănătate, să investească pentru construcţia unor unităţi spitaliceşti moderne, după modelul european, deservite de personal specializat şi dedicat. Carmen Holban, candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PSD Dâmboviţa, ne-a precizat că partidul pe care îl reprezintă doreşte ca, până în 2020, să funcţioneze în România, la Bucureşti, megaspitalul republican „Carol Davila”.

Unitatea, în care îşi vor desfăşura activitatea 3.000 de medici şi 16.000 de asistenţi medicali, infiermieri şi personal auxiliar, pe lângă secţiile destinate pacienţilor, unde vor exista 2.500 de paturi, va mai cuprinde un centru de cercetare, un campus medical şi universitar, cămine pentru studenţi, locuinţe pentru medici, asistenţi şi celelalte categorii de personal, creşă, grădiniţă şi şcoală.

Investiţia în Spitalul Republican, care va fi amplasat undeva la marginea Capitalei, fiind nevoie de circa 50-60 de hectare de teren pentru construcţia întregului complex, se va ridica la aproximativ 5 miliarde de euro. Banii, spune Carmen Holban, vor veni de la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, respectiv 3,5 miliarde de euro, cărora li se adaugă 800 de milioane de euro finanţare europeană şi alte 800 de milioane de euro de la bugetul de stat.

Candidata PSD Carmen Holban mai precizează că în Spitalul Republican „Carol Davila” vor fi trataţi, fără discriminare, toţi românii. Condiţia obligatorie este acea de a fi asigurat.

Răspuns la PROIECT: Construcţia megaspitalului republican „Carol Davila”, prioritate zero a PSD

  1. moshu49

    1) FSDI nu este înființat, este ceva pe hîrtie, o temă de campanie electorală în nota PSD
    2) FSDI pare mai repede un bidon, o pușculiță de partid pe care intelighenția PSD cu ochelarii pe fîrful nasului știe f bine să o administreze către dezastru
    3) mega proiectul politic e prea măreț ca să mai comentez, drept pentru care vă mai deranjez peste un an și tot așa pînă în 2020 (dacă n-o mierlesc!)

     

Adaugă un Comentariu

*