Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROIECT: Curtea Domnească de la Târgovişte va fi restaurată cum era în vremea domnitorului Petru Cercel

PROIECT: Curtea Domnească de la Târgovişte va fi restaurată cum era în vremea domnitorului Petru Cercel 

curtea domnească targoviste 1

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi-a propus să se implice puternic, în următorii ani, pentru realizarea unor investiţii cu finanţare europeană ce vizează punerea în valoare a unor monumente istorice emblematice pentru municipiul Târgovişte.

Potrivit calculelor prezentate de preşedintele Adrian Ţuţuianu, ar fi nevoie de peste 10 milioane de euro pentru conservarea, protecţia, dezvoltarea şi valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească, conservarea şi restaurarea picturii murale din Biserica Mare Domnească şi conservarea şi restaurarea clădirilor fostei Şcolii de Cavalerie din Târgovişte.

Adrian Ţuţuianu şi-a exprimat intenţia de a reface Curtea Domnească aşa cum a fost pe vremea domnitorului Petru Cercel, perioadă în care palatul de la Târgovişte avea un aspect cu totul şi cu totul deosebit, fiind înconjurat şi de grădini superbe.

Pentru a se ajunge aici, spune şeful judeţului, trebuie reparat şi ce s-a făcut prost în perioada 2008 – 2011, când restaurarea Curţii Domneşti a fost una de mântuială, montându-se chiar şi… ferestre termopan!

biserica mare domneasca targoviste

Adaugă un Comentariu

*