Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PROIECT: Perioadele de vechime în grupa I şi II de muncă mai mici de 2 ani vor fi recunoscute la pensionare

PROIECT: Perioadele de vechime în grupa I şi II de muncă mai mici de 2 ani vor fi recunoscute la pensionare 

Foto: Adevărul

Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a adoptat marţi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea articolelor 55 şi 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice astfel încât de reducerea vârstei standard de pensionare să beneficieze și persoanele care au desfășurat activități în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani, informează Prompt Media.

Concret, propunerea legislativă modifică art. 55 şi art. 158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul recunoaşterii grupei I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă, aşa cum prevede legislaţia actuală. Totodată, se prevede și că, la stabilirea stagiului de cotizare realizat în condiții deosebite, să se ia în considerare și perioadele de vechime în muncă mai mici de 2 ani realizate în grupa I și II de muncă până la data de 1 aprilie 2011.

Propunerea legislativă urmează să fie supusă votului Plenului Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*