Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » PROIECT: Plăţile la Trezorerie se vor face cu cardul. ANAF va fi parte în ghişeul.ro

PROIECT: Plăţile la Trezorerie se vor face cu cardul. ANAF va fi parte în ghişeul.ro 

Foto: satmareanul.net

In perioada urmatoare, potrivit unor noi discutii din partea Ministerului Finanţelor Publice, plata taxelor la Trezorerie ar putea sa se faca si prin intermediul cardului, asa cum a declarat recent ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu.

Aceasta posibilitate se afla in acest moment la nivel de dezbateri si ar putea fi implementata, in prima etapa, doar in ce priveste taxele locale, potrivit declaratiilor citate de Agerpres, din partea ministrului de finante.

„Suntem in discutii ca ANAF sa fie parte in ghiseul.ro, unde acum se platesc doar taxele locale. De asemenea, suntem in discutii ca persoanele fizice sa faca plati cu cardul la Trezorerie, atat la ghiseu, cat si online”.

Pentru derularea unor relatii mai bune intre Fisc si contribuabili, informeaza agentia, se are in vedere un proiect de trimitere a unor scrisori catre un segment reprezentativ si selectat in prealabil de contribuabili care in acest moment au dificultati in a-si achita taxele.

Prin aceste scrisori, explica sursa, li se va explica acestora ce alte posibilitati au pentru a-si plati taxele, fiind pusa la dispozitie si optiunea de reesalonare la plata taxelor.

Ministrul de Finante urmeaza sa se intalneasca in aceasta perioada cu mai multe asociatii de liberi profesionisti in vederea elaborarii unor ghiduri cu informatii simplificate vizand cele mai frecvente intrebari adresate Fiscului de diverse categorii de contribuabili.

Totodata, pana la inceputul verii, potrivit oficialului MFP, se va incheia rescrierea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala.

Sursa: contabilul.ro

Adaugă un Comentariu

*