Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PROIECT: Primăria Târgovişte schimbă radical sistemul de transport public în municipiu

PROIECT: Primăria Târgovişte schimbă radical sistemul de transport public în municipiu 

conferinta-transport-public

Primarul municipiului Târgovişte a prezentat astăzi proiectul privind eficientizarea transportul public de călători, pe care administraţia locală urmează să-l implementeze accesând fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Potrivit edilului Cristian Daniel Stan, ghidul de finanţare va fi lansat în dezbatere publică până la sfârşitul acestei luni, iar proiectele vor putea fi depuse în perioada martie – noiembrie 2017. Municipiului Târgovişte îi vor reveni 20 de milioane de euro.

Fondurile vor fi utilizate, a explicat primarul Cristian Daniel Stan, pentru achiziţionarea a cel puţin 24 de autobuze electrice şi pentru construirea a 12 staţii de încărcare şi a infrastructurii necesare noului tip de transport, respectiv: depou în zona Complexului Turistic de Nataţie; trei staţii de capăt (la Complexul de Nataţie, AITT şi COS), cu săli de aşteptare, peroane securizate, parcări, inclusiv pentru biciclete, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, puncte de distribuţie a tichetelor şi cardurilor de călătorie şi 28 de staţii de traseu. De asemenea, vor fi reabilitate şi modernizate mai multe căi rutiere, în lungime totală de aproximativ 6 km: Bulevardele Carol I şi Mircea cel Bătrân, străzile Gării, Nicolae Radian, Lt. Stancu Ion şi Mihai Bravu şi pasajul rutier peste calea ferată de pe DN 72.

harta-transport-1

„Este un proiect foarte complex, care va schimba radical transportul public din municipiul Târgovişte. Va fi incomparabil, atât pe zona de confort, cât şi în ceea ce priveşte siguranţa. Toate staţiile şi autobuzele vor fi monitorizate video. De asemenea, vor exista monitoare unde vor fi disponibile informaţii cu privire la traseu, dar şi informaţii administrative de interes public. va fi implementat şi un sistem de management al flotei, care va arăta unde sunt autobuzele, dacă sunt avarii, dar şi numărul de călători. Vom vedea în orice moment cum se derulează transportul public în municipiu”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Edilul a explicat că, la finalul perioadei de implementare a acestui proiect, aproximativ 15% din transportul public de călători din municipiul Târgovişte rămâne pe sistemul clasic, fiindcă nu sunt suficiente cele 20 de milioane de euro alocate.

Adaugă un Comentariu

*